Előfizetői tartalom

Baumag: 1.2 mrd Ft-os ügyvédi csavar

Portfolio
Van megoldás a Baumag szövetkezeti tagoknak, az összesen 40 mrd Ft követeléssel rendelkező magánszemélyeknek. Pátyi István a károsultak szövetségének képviselője a VG-nek nyilatkozva elmondta, hogy egy három neves ügyvédből álló jogi érdekképviseleti csoport alakult. Az ügyvédi team azonban a követelt összeg 3%-ért vállalná a megbízást (1.2 mrd Ft), s ennek a felét előre kérnék.

A 600 m Ft előre kifizetése meglehetősen érdekessé teszi jogi vonalon a történetet. A kisebb befektetők minden bizonnyal nem tudnak áldozni a jogi képviseletre. Kivitelezhető lenne, ha a 18 ezer befektető követelés arányosan finanszírozná az ügyvédeket, ugyanakkor - a magyar realitás alapján - a csoportszintű megegyezés valószínűsége minimális. Felveti a kérdést, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés