Előfizetői tartalom

Baumag: sokasodnak a problémák - fokozódik az ingatlanszövetkezetek körüli botrány

Portfolio
A magas hozamokkal kecsegtető ingatlanszövetkezetek bukása után a szektor nagyja, a Baumag is komoly problémákkal néz szembe. Egyelőre nem úgy néz ki, hogy a Baumag fizetni tud (a vagyon állítólag 70 milliárd forint körüli), a Népszabadság szerint a rendőrség nyomozni kezdett, a Magyar Hírlap arról ír, hogy befektetők érdekvédelmi szervezete egy a cégbíróság által összehívott rendkívüli közgyűlésen kívánja leváltani a jelenlegi vezetést.

Az ügy társadalmi hatása is jelentős lehet, a Baumag 18 ezer tagjából 12,000 károsult lehet. Az ingatlanszövetkezetnek 40 milliárd forintot kellene fizetni, amelyre a vagyon elméletileg fedezet nyújtana, azonban a holding átvilágítása nem történt meg, így a befektetők nem lehetnek nyugodtak. 3 hónappal ezelőtt az ingatlanszövetkezeti botrány csúcspontján még el lehetett fogadni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés