Előfizetői tartalom

Stabil kereslet visszafogott fejlesztés mellett a budapesti irodapiacon

Portfolio
A budapesti irodapiacon 2003 folyamán stabilizálódás tapasztalható, amelynek okai a visszafogott mértékű fejlesztések mellett a folyamatos kiegyensúlyozott keresletben keresendőek. Az új irodaterületek 66 százalékát a város nem központi elhelyezkedésű területein adták át. Emellett a túlkínálat folyamatos csökkenése regisztrálható, amely kedvez a spekulatív célú fejlesztői szándékoknak. A teljes kínálati növekmény 18 százaléka az egyik piacvezető szereplő, az Ablon beruházása révén valósul meg a fővárosban - áll az Ablon közleményében.

A főváros iroda jellegű ingatlanjainak piacán 2003-ban immár stabilizálódás figyelhető meg. A piaci helyzet ilyen módon való alakulásának okai a kereslet és a kínálat közötti arány kedvező alakulásban keresendők. Míg 2003 első félévében kevesebb, mint 6000 m2 irodaterület került átadásra, a harmadik negyedévi átadások (39000 m²) jóval meghaladták az előző időszak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés