Előfizetői tartalom

A lakáshitel-támogatási rendszer kedvező változásai

Portfolio
Csabai Károlyné kormánybiztos által adott tájékoztatás szerint a lakáshitel-támogatási rendszer változása során nem csupán a befektetési céllal történő hitelezés diszpreferálása a cél, hanem az eredeti szándék a fiatalok és kisebb anyagi erővel rendelkezők ingatlanhoz jutásának további könnyítése is. Ezen vonatkozások az eddigiekben meglehetősen kevés nyilvánosságot kaptak. Kedvezőbb lesz az elvárt önrész arány és szocpol igénybe vételi lehetőség. Mindemellett rossz hír, hogy a könnyítések egy részének gyakorlatba történő átültetése még folyamatban van, így az csak évek múlva történik meg.

Az első lakáshoz jutás során a legnagyobb problémát még megfelelő hiteltörlesztésre lehetőséget adó jövedelem esetén is az alacsony önerő. Ezen problémát hivatott orvosolni a hitelezési garancia rendszerének bevezetése; az államilag támogatott hitel mellé piaci alapon hitelgaranciát kaphatnak az igénylők, így szélső esetben (szocpol önrészként történő megjelenítésével)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés