Előfizetői tartalom

Tovább dübörög az amerikai ingatlanpiac

Portfolio
A legfrissebb értékesítési statisztikák szerint a tartósan alacsony kamatszintnek köszönhetően továbbra is lendületben van az amerikai ingatlan piac. Az új lakások értékesítése 2%-kal emelkedett áprilisban, s ezzel minden idők harmadik legmagasabb értékét érte el. Az értékesített használt lakások száma 6%-kal növekedett. Az eladási dinamika fennmaradása mellett az árak azonban már nem emelkedtek, az új ingatlanok átlagos ára 1%-kal csökkent a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

Piaci szakértők szerint a kereslet növekedésének egyik meghatározó tényezője az alacsony kamatszint, mely a FED jelenlegi megnyilvánulásai alapján a közeljövőben nem változik. Az átlagos jelzálog kamatszint áprilisban mindössze 5.81% volt, melyet májusban további csökkenés követett. Van Davis, a Century 21 elnöke a piaci trendek kommentálása során kiemelte, hogy az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés