FONTOS Még sosem fogyasztott ennyi áramot Magyarország egy nyári este
 
Előfizetői tartalom

A részvény és ingatlan piaci krach párhuzamai és különbségei

Portfolio
Az IMF kiterjedt tanulmányban vizsgálta meg a részvény és ingatlan piaci krachok jellemzőit, azok előfordulási gyakoriságát, az elszenvedett árcsökkenés mértékét és a reálgazdasági hatást. Az elmúlt 50 év tanúsága szerint az ingatlan piacon kisebb árzuhanással zajlanak le a krachok, kevésbé gyakran, ugyanakkor lecsengésük lényegesen hosszabb és a reálgazdasági hatások jóval súlyosabb.

A krach hatása a makrogazdaságra. Bevezetésként a krach fogalmát szükséges definiálni. Az IMF megfogalmazásában krachnak nevezhető azon mértékű árfolyam zuhanás, mely az összes korábbi medve piac során regisztrált árcsökkenések alsó kvartilisébe (negyedébe) esik. Az előző definíció alapján részvénypiaci krachnak minősül jelenleg a 37%-os vagy azt meghaladó index...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés