Előfizetői tartalom

Alan Greenspan: miért nem lesz ingatlanpiaci összeomlás?

Portfolio
Alan Greenspan, a FED elnöke ma Floridában tartott egy beszédet az ingatlanpiac helyzetéről makrogazdasági szempontból. A beszéd két téma körül összpontosult; (1) kevéssé valószínű egy ingatlanpiaci bessz, (2) a jelzálog hitelezés alakulása 2002-ben. Greenspan megítélése szerint bár az elmúlt négy évben tapasztalt ingatlanár szárnyalás határozottan lefékeződött, több tényező is azt indokolja, hogy nem lesz ingatlanpiaci bessz.

Az amerikai használt lakások árai az elmúlt évben 7%-kal emelkedtek átlagosan, míg az elmúlt négy évben az áremelkedés mértéke 33% volt. Az áremelkedés ezen dinamikájának fennmaradása távolról sem valószínűsíthető, az ingatlan árindex mérséklődése a tavalyi év második felében már megkezdődött. Milyen tényezők indokolják, hogy nem lesz ingatlanpiaci bessz?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés