Előfizetői tartalom

Ingatlanpiac: túlsúlyban a kínálat

Portfolio
A kínálati piac dominanciája egyre jelentősebbé válik, a piaci szereplők a közeljövőben nem számítanak jelentősebb változásra a fővárosi ingatlanpiac egyetlen szegmensében sem- derül GKI legfrissebb kutatásából. A GKI- Wallis Ingatlan Rt. ingatlan index -27.2 pontos értéket mutatott 2002. IV. negyedévében, amely az előző negyedéves átmeneti emelkedés után további csökkenést jelent. A konjunktúra elsősorban az iroda- és lakóingatlanpiacon kedvezőtlen.

A piaci pesszimizmus rányomta bélyegét az árak alakulására is, amelyek Budapesten a 2002. évben összességében csak mérsékelten emelkedtek. Az új lakóingatlanok területén a piaci szereplők 7%-os emelkedést várnak, miközben a használt lakások az idei évben 4%-kal drágulhatnak. A telkek ára 9%-kal emelkedhet, miközben az iroda és ipari ingatlan piacon 4-5%-os áremelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés