Előfizetői tartalom

Fordulat az ingatlanpiacon, közeledik az áresés?

Portfolio
Miközben az elmúlt két év a részvénypiacok folyamatos lemorzsolódása jegyében telt el, az amerikai ingatlanpiacot egészen más folyamatok uralták, az áremelkedés mellett óriási nagyságú tőkebeáramlás volt megfigyelhető. A direkt, kedvező jelzáloghitelezésekkel megtámogatott ingatlanvásárlásokon kívül az elmúlt évek a ingatlan alapok, illetve az ingatlanrészvények (REITs) sikerét is meghozták. Az idei évben 3.46 milliárd dollár áramlott a korábban nem túl jellemző befektetési formaként ismert hagyományos ingatlanalapokba, ami lényegesen több, mint a tavalyi év hasonló időszakának 300 millió dolláros értéke.

A bizonytalanság jelei?. Azonban a fák nem nőnek az égig, amelyet egyes befektetők azzal igazolnak, hogy folyamatosan veszik ki a pénzüket a lassan képződő buborékból. A negatív változások már körvonalazódnak az irodabérleti díjak csökkenésében, amely egyértelműen az ingatlanok értékének visszaesésével jár együtt. Az elmúlt évek részvénypiaci sztárjainak számító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés