A karácsonyfák nem arra való, hogy a táplálékláncban végezzék
– mondta az ügynökség szóvivője.
A FASFC szerint a legtöbb karácsonyfának szánt fenyőfát növényvédő szerekkel és más vegyi anyagokkal kezelik, hogy szebb formájuk legyen, és megvédjék őket a kártevőktől. Az eljárás alkalmatlanná teszi a fenyőfákat az emberi fogyasztásra.
A figyelmeztetésre azt követően került sor, hogy
Gent városa különböző javaslatokat tett a lakosságnak arra, hogyan használhatják fel hulladékmentesen a kidobásra szánt fenyőfákat. Ezek között szerepelt, hogy a tűlevelekből ősi skandináv recept szerint leves készíthető.
Az ügynökség szerint azonban különbség van az eladásra szánt karácsonyfák és a természetes élőhelyükön élő fenyőfák között, melyekből egyes skandináv ételek készülnek.
A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images