Előfizetői tartalom

Veszélyben lehet, aki nem fogyaszt eleget ezekből az ásványi anyagokból

Portfolio
A rendkívül sok élelmiszerben, főleg a gyümölcsökben, zöldségekben és egyes fűszerekben megtalálható polifenolok egyre nagyobb figyelmet kapnak az egészségtudatos fogyasztók körében. Ezek a vegyületek a kutatások szerint számos egészségügyi előnnyel járhatnak, többek között a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésétől kezdve az öregedés lassításáig - írta meg a The Guardian.

A polifenolok a fitonutriensek csoportjába tartoznak, amelyek olyan természetes anyagok, amelyek minden növényben megtalálhatóak és a különféle környezeti hatásokkal szemben nyújtanak védelmet. Ugyan ezen vegyületek önmagukban nem minősülnek tápanyagnak az emberi szervezet számára, ha nem viszünk be belőle elegendő mennyiséget, a hiány miatt számos megbetegedés alakulhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés