Orosz különleges művelet zajlott le Grúziában? – Megszólalt a Kreml
Globál

Orosz különleges művelet zajlott le Grúziában? – Megszólalt a Kreml

Portfolio
Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő hétfőn visszautasította azokat a vádakat, melyek szerint Moszkva beavatkozott volna a szombati grúziai választásokba, és szerinte más szereplők akarják destabilizálni az országot – írja a Reuters.

A hivatalos eredmények szerint 54 százalékkal a Grúz Álom párt nyerte a választásokat, melyet kritikusai oroszpártisággal vádolnak. Az ellenzék nem fogadta el a hivatalos végeredményt, a Grúz Álommal szembenálló államfő, Szaloma Zurabisvili pedig „orosz különleges műveletről” beszélt a választások kapcsán, és utcára szólította a kormánypárttal nem szimpatizálókat.

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő szerint

az orosz beavatkozásról szóló információk és a Zurabisviliéhez hasonló kijelentések teljesen alaptalanok.

Peszkov az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak a választások kivizsgálására vonatkozó felszólításaira utalva azt mondta, külső szereplők próbálják meg destabilizálni Grúziát.

Irakli Kobahidze miniszterelnök hétfőn úgy nyilatkozott, hogy az ellenzék meg akarja ingatni az ország demokratikus rendjét. Egyben kijelentette, kormánya tartja magát ahhoz, hogy az EU-hoz való csatlakozás külpolitikai prioritás.

Grúzia helyzete azért is érdekes, mert a volt szovjet tagköztársaság 2008-ban ötnapos háborút vívott Oroszországgal, amely orosz győzelemmel végződött. Két grúziai szakadár terület, Abházia és Dél-Oszétia, azóta is orosz megszállás alatt áll, és Moszkva még 2008-ban elismerte függetlenségüket.

Címlapkép: A szavazatokat számlálják választási biztosok egy tbiliszi szavazóhelyiségben 2024. október 26-án, a georgiai parlamenti választások után. MTI/AP/Kosztja Manenkov

Holdblog

A két mesterlövész (HOLD After Hours)

Zsiday Viktorral megpróbálunk a marxizmusban, a magyar gazdaságpolitikában és egészségügyben, sőt, Trumpban is valami jót találni. Jó szórakozást! 0:42       Új műsorvezetőnk, Zsiday

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Trump vagy Harris lesz az új amerikai elnök? – Hogy érinti ez a befektetéseinket?
Opening event for the project EUYOU – 1st BRUXINFO Day
2024. november 8.
Digital Transformation 2024
2024. november 14.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Katonai par-dandár-fegyver-hadgyakorlat-hadsereg-harckészültség-honvédelem-kommandó-különleges-egység-nemzetközi-hadgyakorlatádé Iránban IRGC