A jövő hadviselésében nyit nagyot a piacon az Egyesült Államok, óriási az érdeklődés
Globál

A jövő hadviselésében nyit nagyot a piacon az Egyesült Államok, óriási az érdeklődés

Portfolio
Az Egyesült Államok Űrhajózási Hadereje jelentős növekedést tapasztalt a külföldi katonai eladások iránti keresletben az elmúlt év során. A szolgálat szerint a hatszoros növekedés annak tudható be, hogy az űrrendszerek egyre fontosabb szerepet töltenek be világszerte a gazdasági és nemzetbiztonsági szektorban - jelentette a Defense News.

A Space Systems Command külföldi katonai eladásokkal foglalkozó részlege (FMS) 500%-os növekedést regisztrált a 2023 és 2024 közötti időszakban beérkezett kérések számában. A szolgálat nemrég kötötte meg eddigi legnagyobb FMS-megállapodását, egy 126 millió dolláros szerződést a Kanadai Fegyveres Erőkkel. A szerződés szerint Kanada hozzáférhet az amerikai műholdflotta bizonyos adataihoz, amelyek ultranagyfrekvenciás műholdas kommunikációt biztosítanak kedvezőtlen időjárási körülmények között és kihívásokkal teli terepen működő csapatok számára.

Deanna Ryals, a szolgálat nemzetközi ügyekért felelős igazgatója szerint a megnövekedett érdeklődés a műholdak és érzékelők széles skálájára terjed ki. Ez a tendencia egybeesik az Egyesült Államok egyre nyitottabb hozzáállásával az űrbeli képességek más országokba történő exportálását illetően.

Ahogy a nemzetek elkezdték az űrkutatást nemzeti szükségletként vagy olyan nemzeti képességként kezelni, amelybe be akarnak fektetni, sok nemzetnek még nincs saját ipari bázisa az űrkutatáshoz

- nyilatkozta Ryals az SSC Los Angelesben megrendezett Űripari Napok konferenciáján tartott sajtótájékoztatón.

Az Egyesült Államok hagyományosan szigorúan ellenőrzi szuverén űrrendszereit, és biztonsági okokból csak néhány kiválasztott partnerrel osztja meg a technológiát és a hardvert.

Azonban az olyan űrtechnológiák, mint a GPS és a műholdas kommunikáció, egyre fontosabb szerepet játszanak a mindennapi életben. Ryals szerint emiatt egyre nehezebb érveket felhozni az ellen, hogy baráti nemzetek is hozzáférhessenek az amerikai gyártású rendszerekhez.

Az igények kielégítése érdekében a szolgálat szorosan együttműködik a légierő nemzetközi ügyekkel foglalkozó hivatalával az FMS-eljárás javításán. A lista a műholdaktól és a földi radaroktól kezdve az érzékelőkön át az alkatrész-technológiákig mindent tartalmaz. Ryals elmondta, hogy ez a dokumentum, amelyet az ő irodája közreműködésével hoztak létre, és amelyet az ipari partnerekkel együttműködve frissítenek, segít az értékesítési folyamat egyszerűsítésében.

Ha van néhány olyan képességünk, amelyről tudjuk, hogy készen állunk arra, hogy eladásra vagy exportra kínáljuk, akkor az, hogy előre elkészítettük az értékelést, hogy ezek olyan eszközök, amelyeket el fogunk adni, sokkal könnyebbé teszi a dolgot

- magyarázta.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

A két mesterlövész (HOLD After Hours)

Zsiday Viktorral megpróbálunk a marxizmusban, a magyar gazdaságpolitikában és egészségügyben, sőt, Trumpban is valami jót találni. Jó szórakozást! 0:42       Új műsorvezetőnk, Zsiday

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Trump vagy Harris lesz az új amerikai elnök? – Hogy érinti ez a befektetéseinket?
Opening event for the project EUYOU – 1st BRUXINFO Day
2024. november 8.
Digital Transformation 2024
2024. november 14.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
REUTERS-Gáza-légicsapás-izrael-izrael-Hamasz-háború2