Élő adásban küldött vészjósló üzenetet Putyin a nyugati hatalmaknak
Globál

Élő adásban küldött vészjósló üzenetet Putyin a nyugati hatalmaknak

Portfolio
Vlagyimir Putyin elnök vasárnap kijelentette, hogy az orosz védelmi minisztérium különböző válaszlépéseken dolgozik arra az esetre, ha az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei segítenék Ukrajnát abban, hogy nagy hatótávolságú nyugati rakétákkal mélyen Oroszországban mérjenek csapást - számolt be a Reuters.

Orosz tisztviselők szerint az ukrajnai háború az eddigi legveszélyesebb szakaszába lépett. Oroszország hetek óta sorozatosan azt üzeni az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek, hogy ha engedélyt adnak Ukrajnának arra, hogy nyugatról szállított rakétákkal mélyen orosz területre csapjanak le, akkor azt

Moszkva súlyos eszkalációnak fogja tekinteni.

Putyin szeptember 12-én azt mondta, hogy egy ilyen lépés nyugati jóváhagyása

a NATO-országok, az Egyesült Államok és az európai országok közvetlen bevonását jelentené az ukrajnai háborúba

Azzal érvelnek, hogy ez esetbenugyanis a NATO katonai infrastruktúráját és személyzetét be kellene vonni a rakéták célba juttatásába és kilövésébe. Szerinte csak a NATO tisztjei lőhetnének ki ilyen fegyvereket Oroszországra, a fegyverek célzásához nyugati műholdas adatokat kellene használniuk, így a kérdés valójában az, hogy

megengedik-e maguknak, hogy mélyen orosz területre csapjanak vagy sem. Ez a kérdés.

Putyin most újra napirendre vette a kérdést, és azt mondta az orosz állami televízióban, hogy még korai lenne megmondani, hogy Oroszország pontosan hogyan reagálna egy ilyen lépésre, de Moszkvának ennek megfelelően kell reagálnia, és különböző lehetőségeket vizsgálnak.

Az orosz védelmi minisztérium azon gondolkodik, hogyan válaszoljon az orosz területre irányuló esetleges nagy hatótávolságú csapásokra, és válaszok egész sorát fogja felajánlani

- mondta Putyin az orosz állami televízió vezető Kreml-riporterének, Pavel Zarubinnak.

Az Egyesült Államok nem mondta ki nyilvánosan, hogy engedélyezi-e Ukrajnának, hogy csapást mérjen Oroszországra, de egyes amerikai tisztviselők szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy ez jelentős változást hozna a háborúban. Az ukrán erők egyébként már most is rendszeresen csapást mérnek Oroszország mélyebben fekvő területeire nagy hatótávolságú drónokkal.

Putyin néhány héttel az amerikai elnökválasztás előtt megváltoztatta Oroszország nukleáris doktrínáját, amivel a Kreml szerint Oroszország aggodalmát akarta jelezni az Ukrajnából indított rakétacsapásokról szóló nyugati viták miatt.

Az, hogy egy új amerikai elnök hogyan fog viszonyulni a háborúhoz, nem világos: Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, hogy véget vet az ukrajnai háborúnak, míg Kamala Harris demokrata alelnök azt mondta, hogy továbbra is támogatni fogja Ukrajnát.

Címlapkép forrása: Sefa Karacan/Anadolu via Getty Images

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Trump vagy Harris lesz az új amerikai elnök? – Hogy érinti ez a befektetéseinket?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz rakéta szuperfegyver topol ballisztikus nukleáris atomfegyver stock