Izrael lecsapott Iránra: Biden meglepő nyilatkozatot tett
Globál

Izrael lecsapott Iránra: Biden meglepő nyilatkozatot tett

Portfolio
Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden szombaton reményét fejezte ki, hogy ezzel lezárulhat az Irán és Izrael közötti feszültség legújabb fejezete, miután a hétvégén újabb rakétázás történt a konfliktusban – írja a Reuters.

Izrael szombat hajnalban csapást mért iráni katonai célpontokra, köztük légvédelmi rendszerekre és rakétagyártó üzemekre. A támadás célzott és korlátozott volt, nem érintett energetikai vagy nukleáris létesítményeket. Teherán az akció elhárítását és „korlátozott károkat” említett, és válaszként tekintette azt a perzsa állam október 1-jei izraeli rakétatámadására.

„Az Egyesült Államok elkötelezett Izrael biztonsága mellett, és támogatjuk népünk védelmét. Ugyanakkor nem vettünk részt semmilyen támadó műveletben” – jelentette ki Biden elnök szombaton az ügy kapcsán, valamint arról is beszélt, hogy reméli, a konfliktust diplomáciai úton lehet majd rendezni, mivel Izrael csak katonai célpontok ellen indított támadást.

Az amerikai elnök kiemelte, hogy az Egyesült Államok célja a további eszkaláció megakadályozása és a régió stabilitásának megőrzése.

Biden szerint a mostani helyzet jó alkalom lehet arra, hogy a felek visszatérjenek a diplomáciai megoldások kereséséhez.

A nemzetközi közösség aggódva figyeli az események alakulását, és több ország vezetője is a feszültség enyhítésére és a párbeszéd fontosságára hívja fel a figyelmet. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa várhatóan a közeljövőben ülést tart a kialakult helyzetről.

Szakértők szerint a következő napok kulcsfontosságúak lesznek abban, hogy sikerül-e megakadályozni a konfliktus további eszkalálódását.

A diplomáciai erőfeszítések most arra irányulnak, hogy mindkét felet visszatartsák a további katonai lépésektől és elősegítsék a tárgyalások megkezdését.

Forrás: Reuters

Címlapkép: Joe Biden elnök beszédet mond a Milton hurrikánra adott válaszlépésekről 2024. október 10-én, csütörtökön a Fehér Házban, az Eisenhower Executive Office Building déli udvari előadótermében. (Hivatalos fehér házi fotó: Adam Schultz).

Holdblog

A két mesterlövész (HOLD After Hours)

Zsiday Viktorral megpróbálunk a marxizmusban, a magyar gazdaságpolitikában és egészségügyben, sőt, Trumpban is valami jót találni. Jó szórakozást! 0:42       Új műsorvezetőnk, Zsiday

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Trump vagy Harris lesz az új amerikai elnök? – Hogy érinti ez a befektetéseinket?
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
orosz rakéta szuperfegyver topol ballisztikus nukleáris atomfegyver stock