Kiderült, mennyi pénzzel tolta meg Donald Trump kampányát Elon Musk
Globál

Kiderült, mennyi pénzzel tolta meg Donald Trump kampányát Elon Musk

Portfolio
Elon Musk október első felében mintegy 44 millió dollárt adományozott a Donald Trump volt amerikai elnök újraválasztását támogató kampányszervezetének - derült ki a csütörtökön közzétett adatokból. Egy korábbi jelentés alapján a világ leggazdagabb embere július és szeptember között körülbelül 75 millió dollárt utalt át az America PAC néven futó csoportnak.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

A Reuters beszámolója szerint

a Trump-kampány erőteljesen támaszkodik a külső csoportokra a szavazók közvetlen elérése céljából,

azaz a választók ajtajain való kopogtatás és azok urnákhoz terelése során, így az Elon Musk által alapított America PAC kulcsfontosságú szerepet játszhat az elnökválasztás végkimenetelében.

Egy másik konzervatív szuper PAC, a Sentinel Action Fund egyébként szintén arról számolt be, 2,3 millió dollárt kapott Musktól.

Az X közösségi platform és a Tesla tulajdonosa ezáltal Donald Trump második legnagyobb adományozójává vált,

Miriam Adelsont beelőzve. A legtöbbet továbbra is Timothy Mellon utalta a republikánus zászlóvivő kampányszerveinek, eddig összesen 150 millió dollárt.

A Trumppal egy színpadon kampányoló Musk egyébként pár napja bejelentette, az America PAC naponta 1 millió dollárt fog kisorsolni egy, a csatatérállamok valamelyikében regisztrált szavazónak, aki aláír egy online petíciót. Szerdán azonban kiderült,

az igazságügyi minisztérium levélben figyelmeztette a szervezetet, hogy az akció szövetségi törvényt sérthet.

Jogi szakértők véleménye megoszlik arról, hogy Musk szürkezónás kezdeményezése szembemehet-e a regisztrációért történő fizetésre vonatkozó tilalmakkal. A szerdai értesítő óta egyébként nem hirdettek nyertest a petíciót aláírók között, írja a CNN.

Donald Trump kampánybizottsága egyébként több mint 88 millió dollárt költött hirdetésekre a hónap első felében, így a Szövetségi Választási Bizottsághoz (FEC) benyújtott jelentésük szerint 36 millió dollár maradt a számlájukon a választás napjáig, november 5-ig. A Trump-kampány 16 millió dolláros bevételről számolt be október első két hetében.

A republikánus ellenfelét adományok terén lepipáló Kamala Harris a hónap első felében több mint 130 millió dollárt költött hirdetésekre, miközben 97 millió dollárt kalapozott össze.

A demokrata elnökjelöltnek október 16-án 119 millió dollárnyi készpénz állt rendelkezésére.

Címlapkép: Elon Musk a republikánus elnökjelölt, Donald Trump volt elnökkel egy kampánygyűlésen 2024. október 5-én a pennsylvaniai Butlerben. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Trump vagy Harris lesz az új amerikai elnök? – Hogy érinti ez a befektetéseinket?
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
orosz rakéta szuperfegyver topol ballisztikus nukleáris atomfegyver stock