7 térkép, amely megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg területhódítása
Globál

7 térkép, amely megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg területhódítása

Portfolio
Friss térképeket publikált a War Mapper az elmúlt egy hét területváltozásairól az orosz-ukrán háborúban. Majdnem minden szektorban az oroszok nyomultak előre, de a kurszki orosz ellentámadás dinamikája lelassult, Toreckben pedig kisebb ellentámadást folytattak a kijevi erők.

A War Mapper a háború eleje óta készít térképeket harctéri fotók, videók alapján az orosz és ukrán területszerzésről.  A War Mappert szélesebb körben az egyik legmegbízhatóbb OSINT-alapú térképes oldalnak tartják, amely az ukrajnai háborút szemléli.

Az OSINT-oldal hét új térképet publikált, melyen az elmúlt egy hét területváltozásai láthatók, szektorokra bontva.

A térképekről kiderül: majdnem minden területen az orosz erők tudtak előrenyomulni, de egyes frontszakaszokon lelassult az orosz támadás dinamikája, Toreckben pedig ellentámadásba lendültek az ukránok.

A Kurszki területen heves harcok dúlnak Koronyevó térségében, de a front valamelyest stabilizálódott Novoivanovka körül. Az oroszok támadnak északnyugatról, az ukránok délkeletről erősítést küldtek a térségbe.

Uljanok térségéből szintén ellentámadnak az oroszok, Szudzsát próbálják megközelíteni déli irányból. Már csak pár kilométer választja el az orosz csapatokat az elfoglalt város határától.

A War Mapper is megerősítette azt a hírt, hogy az orosz csapatok betörtek a 20 ezres Szeljdove központjába. Ez a település már Ukrajnában, Pokrovszk térségében található. Ebben a szektorban egyébként a leggyorsabb az orosz előrenyomulás: a múlt héten az orosz csapatok még a városhatárt sem érték el.

Vuhledár eleste óta a szektorban is felgyorsult az orosz térnyerés: Moszkva katonái betörtek három településbe is a térségben.

Toreck területén váratlan fejlemény történt: az ukrán csapatok ellentámadásba lendültek a város déli részében és ki is lökték az oroszokat egy teljes városnegyedből. A településtől nyugatra, Petrivka térségében azonban továbbra is előretörésben van az orosz haderő, amely miatt továbbra is bekerítési veszélyben van a donyecki város.

Kupjanszk térségében elérték az oroszok elérték az Oszkil-folyót. Kruhljakivkáért heves harcok dúlnak, a falu mellett elvileg van egy híd van, melyen át lehet kelni az Oszkilen. Pontosabban, lehetséges lesz ez, ha a híd még áll, mire az orosz erők elérik a falu nyugati határát, melyre csekély esély van.

Az orosz hadsereg Luhanszk megyéből átlépett Donyeck megye északi részébe, Tyernyitől északra vannak most a moszkvai csapatok. Luhanszk megyében már csak két falut ellenőriznek az ukránok.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
vörös-tenger közel kelet háború