Kiakadt Trump korábbi jobbkeze: ez az ember egy diktátor
Globál

Kiakadt Trump korábbi jobbkeze: ez az ember egy diktátor

Portfolio
A Donald Trump egykori kabinetfőnöke, John Kelly által adott interjúsorozat újabb kritikus hangvételű megnyilvánulásokat tartalmaz a volt elnökről. Kelly fasisztának és diktátori hajlamúnak nevezte Trumpot, miközben a republikánus elnökjelölt kampánya elutasította ezeket az állításokat. A demokraták, köztük Kamala Harris alelnök, Trump korábbi kijelentéseire hivatkozva figyelmeztetnek az amerikai demokráciát fenyegető veszélyre. - írta a Reuters

John Kelly, az Egyesült Államok tengerészgyalogságának nyugalmazott tábornoka, aki 2017 és 2019 között töltötte be a fehér házi kabinetfőnöki pozíciót, egy kedden nyilvánosságra hozott interjúsorozatban éles kritikát fogalmazott meg Donald Trumppal szemben. A The New York Times-nak adott nyilatkozatában

Kelly úgy vélekedett, hogy Trump "megfelel a fasiszta definíciójának", és előnyben részesíti "a diktátori megközelítést a kormányzásban".

Az egykori kabinetfőnök szerint Trump nem érti az amerikai alkotmányt és a jogállamiság fogalmát. Kelly figyelmeztetett arra is, hogy ha Trump visszatérne a Fehér Házba, tekintélyelvű módon próbálna uralkodni.

A két férfi viszonya az elmúlt években megromlott, és kölcsönösen hangot adtak egymás iránti megvetésüknek. Kelly nem először fogalmaz meg kritikát Trumppal szemben nyilvános fórumokon.

Trump kampányának szóvivője, Steven Cheung elutasította Kelly állításait. Közleményében úgy fogalmazott: "Kelly bohócot csinált magából ezekkel a történetekkel."

A demokraták, köztük Kamala Harris alelnök, Trump egy decemberi kijelentésére hivatkoznak, amikor a volt elnök azt mondta, hogy ha megnyeri a 2024-es választásokat, akkor "diktátor lesz, de csak az első napon", hogy lezárja a déli határt Mexikóval és kiterjessze az olajfúrásokat. Harris és pártja szerint Trump veszélyt jelent az amerikai demokráciára.

A november 5-i választásokig hátralévő kevesebb mint két hétben várhatóan tovább éleződik a vita Trump alkalmasságáról és a demokráciára gyakorolt esetleges hatásairól.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Kasza Elliott-tal

Genuine Parts Co. - elemzés

2020 decemberében elemeztem a céget, akkor került fel a radaromra. Nem mondom, hogy azóta követem, de egy jó ideje már figyelem, két okból: 68 éves osztalékemelési múltja van, ezzel a har

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
donald-trump-kamala-harris-vita-2024-szeptember-10-elnokjelolti-vita