Amerika megerősítette, amit már mindenki mondott, robbanások a cserkaszi régióban - Háborús híreink szerdán
Globál

Amerika megerősítette, amit már mindenki mondott, robbanások a cserkaszi régióban - Háborús híreink szerdán

Portfolio
Ma is folytatódtak a harcok Ukrajna területén, a cserkaszi régióban, Uman közelében robbanások voltak, a régiót drónok támadták, ma hajnal óta légiriadó van érvényben a területen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.
Megosztás

Besokallt az orosz fegyvergyártó óriás: ekkora rendeléssel alig lehet lépést tartani

Az orosz állami fegyvergyártó óriásvállalat, a Rosztek leállíthatja csúcstechnológiai termékeinek - köztük repülőgépek, légvédelmi rendszerek és hajók - exportját, hogy teljesítse a Moszkva által Ukrajnában vívott háborúval kapcsolatos igényeket - figyelmeztetett a vállalat vezérigazgatója.

Besokallt az orosz fegyvergyártó óriás: ekkora rendeléssel alig lehet lépést tartani
Megosztás

Brit miniszterelnök: Oroszország a globális élelmiszer-ellátás biztonságát veszélyezteti

A brit miniszterelnök szerint

Oroszország a globális élelmiszer-ellátás biztonságát veszélyezteti az ukrajnai kikötők elleni támadásokkal.

Sir Keir Starmer a Downing Street által szerdán közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott: a fekete-tengeri kikötők ellen válogatás nélkül végrehajtott támadásokkal Vlagyimir Putyin orosz elnök akár a világ élelmiszer-ellátásának biztonságát is kész kockára tenni csak azért, hogy Ukrajnát megadásra kényszerítse.

A munkáspárti brit kormányfő szerint ennek következményeitől több millió veszélyeztetett ember szenved Afrikában, Ázsiában és a Közel-Keleten. Az elmúlt hetekben jelentések érkeztek arról, hogy Moszkva megalázó módon Észak-Koreától kénytelen katonákat kérni "önpusztító háborús gépezetének működtetéséhez", most pedig egyre intenzívebben támadja azokat az ukrán területeket, amelyek a szegényebb fejlődő országokat látják el égetően szükséges élelmiszerekkel - hangsúlyozta szerdai nyilatkozatában a brit miniszterelnök.

A londoni kormányfői hivatal idézi a brit katonai hírszerzés értesüléseit, amelyek szerint október első felében legalább négy teherhajó rongálódott meg az ukrajnai kikötők elleni orosz támadásokban. Ezek közül az egyik növényolajat szállított volna a palesztin lakosság megsegítését célzó ENSZ-program keretében, a többi hajó pedig Egyiptomnak gabonát, illetve - szintén az ENSZ élelmezési világprogramjának szervezésében - Afrika déli térségeibe kukoricát szállítana - áll a Downing Street ismertetésében.

A Downing Street ismertetése szerint London 120 millió fontot (58 milliárd forintot) adományoz - és társfinanszírozási partnereket is keres - több száz további ilyen tengeri drón, valamint a használatukhoz szükséges radarok beszerzésére a tengeri gabonafolyosó védelme érdekében. (MTI)

Megosztás

Most először ismerte el Amerika: észak-koreai katonák harcolnak az oroszok oldalán

Az Egyesült Államok és Dél-Korea szerint észak-koreai katonák érkeztek Oroszországba - írta meg a The Guardian.

Most először ismerte el Amerika: észak-koreai katonák harcolnak az oroszok oldalán
Megosztás

20 milliárd dollárt adna Ukrajnának az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok és szövetségesei jelentős pénzügyi támogatást terveznek nyújtani Ukrajnának. A Biden-kormányzat 20 milliárd dolláros kötelezettségvállalást tett, amelynek része egy 10 milliárd dolláros katonai segély. Ez egy átfogóbb, a G7-ekkel és az Európai Unióval közösen kidolgozott 50 milliárd dolláros hitelcsomag részét képezi - írja a Reuters.

20 milliárd dollárt adna Ukrajnának az Egyesült Államok
Megosztás

Bizakodik az EU: a BRICS talán nyomást gyakorolhat Moszkvára

Az Európai Unió reméli, hogy a BRICS-országok kazanyi csúcstalálkozóján részt vevő vezetők nyomást gyakorolnak Vlagyimir Putyin orosz elnökre annak érdekében, hogy Oroszország hagyjon fel az Ukrajna elleni agresszióval és tartsa tiszteletben a nemzetközi jogot - jelentette ki az Európai Bizottság egyik szóvivője szerdán.

Peter Stano az uniós testület szokásos napi sajtótájékoztatóján hangoztatta, hogy a háború következményeit a csúcson részt vevő országok is érzik, a többi között az emelkedő élelmiszer-és energiaárak formájában.

(MTI)

Megosztás

Hírszerzési jelentés: nagyon nehéz hónapok elé néz Ukrajna, az orosz sztárfegyverek kegyetlen pusztítást fognak véghez vinni

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerdán ismét elkészítette az orosz-ukrán háborúval foglalkozó szokásos jelentését, melyben ezúttal az orosz dróntámadások számának emelkedésével foglalkoztak.

Hírszerzési jelentés: nagyon nehéz hónapok elé néz Ukrajna, az orosz sztárfegyverek kegyetlen pusztítást fognak véghez vinni
Megosztás

Lépnek a bankok

Az ukrán bankok a katonai toborzóiroda kérésére megkezdték azoknak a bankkártyáinak a letiltását, akik nem jelentkeztek a katonai toborzóirodánál. Erről az odesszai Telegram-csatornák számoltak be, egy helyi lakos banki alkalmazásából származó üzenetek fotóit közzétéve.

A rendelkezésre álló információk szerint a férfinak azt mondták, hogy „a bank az igazságügyi minisztérium utasítása szerint rendeletet kapott a számláinak letiltásáról”.

(Sztrana)

Megosztás

Felszólította a szövetségeseket Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította a szövetségeseket, hogy "ne bújjanak el", és reagáljanak az Oroszország ukrajnai háborújában való észak-koreai részvételre utaló bizonyítékokra.

Beszédében elmondta, hogy Ukrajnának információi vannak arról, hogy két egység - esetleg akár 12 ezer észak-koreai katona - készül arra, hogy az orosz erők mellett részt vegyen a háborúban.

"Ez egy kihívás, de tudjuk, hogyan kell erre a kihívásra válaszolni. Fontos, hogy a partnerek sem bújnak el e kihívás elől" - mondta Zelenszkij. (Reuters)

Megosztás

Oroszország fekete-tengeri kikötőket támad

Az ukrajnai fekete-tengeri kikötők elleni fokozódó orosz támadások késleltetik a palesztinokhoz érkező létfontosságú segélyek eljuttatását, és megakadályozzák, hogy a világ déli országaiba létfontosságú gabonaszállítmányokat szállítsanak

- mondta Keir Starmer brit miniszterelnök kedden késő este.

"Oroszország válogatás nélküli támadásai a fekete-tengeri kikötők ellen aláhúzzák, hogy Vlagyimir Putyin hajlandó kockára tenni a globális élelmiszerbiztonságot"

- mondta Starmer a sajtóirodája által kiadott nyilatkozatban. A brit védelmi hírszerzés szerint legalább négy kereskedelmi hajót találtak el orosz lőszerek a Fekete-tengeren október 5-14. között. (Reuters)

Megosztás

Közel kilencezren érkeztek Ukrajnából kedden

Az ukrán-magyar határszakaszon 5072-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3876-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 19 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Megosztás

Új szankciók jönnek

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter kijelentette, hogy minisztériuma jövő héten új szankciókat fog elrendelni olyan harmadik országok ellen, amelyek segítik Oroszországot az ukrajnai támadások végrehajtásában.

Az amerikai pénzügyminiszter szerint a további szankciók azokat veszik célba, akik támogatják a Kreml háborús gépezetét, beleértve a harmadik országok közvetítőit, akik Oroszországnak kritikus alapanyagokat szállítanak a hadseregéhez. (Ukrajinszka Pravda)

Megosztás

Robbanások a cserkaszi régióban

Október 23-án reggel robbanások voltak a cserkaszi régióban, Uman közelében.

A Szuszpilyne tudósítói szerint robbanások hangjai hallatszottak a cserkaszi régióban

- áll a jelentésben.

Később a JFO arról számolt be, hogy a régiót drónok támadták.

Ma hajnali 2 óra óta légiriadó van érvényben a cserkaszi régióban. Reggel a légierőt figyelmeztették a drónok fenyegetésére. (TSN)

Címlapkép forrása: Fermin Torrano/Anadolu via Getty Images

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Kasza Elliott-tal

Genuine Parts Co. - elemzés

2020 decemberében elemeztem a céget, akkor került fel a radaromra. Nem mondom, hogy azóta követem, de egy jó ideje már figyelem, két okból: 68 éves osztalékemelési múltja van, ezzel a har

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
donald-trump-kamala-harris-vita-2024-szeptember-10-elnokjelolti-vita