Iráni kémeket tartóztattak le Izraelben, állítólag több százezer dollárt kaptak a szolgáltatásaikért
Globál

Iráni kémeket tartóztattak le Izraelben, állítólag több százezer dollárt kaptak a szolgáltatásaikért

MTI
Letartóztatták Izraelben egy hálózat hét tagját, amely a gyanú szerint Iránnak kémkedett - jelentette be hétfőn a Sin Bet belföldi hírszerző szolgálat és a rendőrség.

A Haifán és környékén élő hét ember két éven át érzékeny információkat gyűjtött katonai támaszpontokról, az energetikai infrastruktúráról és kiemelkedő izraeli személyiségekről.

Hat-hétszáz feladatot teljesítettek. A hatóságok az illetők közül megneveztek ötöt, kettő azonban kiskorú, akinek kiléte nem közölhető. Kihallgatásukon arra hivatkoztak, hogy „a pénz rabjai lettek”. Ugyanis szolgáltatásaikért több százezer dollárt kaptak, részben banki átutalás formájában orosz turistáktól, részben kriptovalutában.

A feltételezett kémek információkat szereztek és továbbítottak az izraeli légierő nabatimi és ramat-davidi támaszpontjairól, a tel-avivi főhadiszállásáról, a Vaskupola légvédelmi ütegek helyéről. Az iráni hírszerzés két ügynöke irányította őket. Az irániak stratégiai helyek térképeivel és fejlett technológiájú készülékekkel segítették őket. A térképeken be volt jelölve például a Golani katonai egység kiképzőlaktanyája, amelynek ebédlőjét a közelmúltban Libanonból dróntámadás érte. Emellett követtek egy magas pozícióban lévő izraeli vezetőt és fiát, és a gyanú szerint merényletet terveztek ellenük.

A gyanúsítottak a rendőrség szerint információt szolgáltattak azokról az izraeli katonai bázisokról, amelyeket azután idén áprilisban iráni támadás ért, majd megbízóik megvizsgáltatták velük az okozott károkat.

A vád ellenük hivatalosan az ellenség segítése háború idején, és ha bűnösnek találják őket, akkor életfogytig tartó börtönre vagy akár halálra is ítélhetik őket.

Az utóbbi időben több olyan esetet lepleztek le a hatóságok, amelyben Irán számára kémkedtek Izraelben, de az izraeli média szerint ez az eset különösen súlyos.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Kasza Elliott-tal

Genuine Parts Co. - elemzés

2020 decemberében elemeztem a céget, akkor került fel a radaromra. Nem mondom, hogy azóta követem, de egy jó ideje már figyelem, két okból: 68 éves osztalékemelési múltja van, ezzel a har

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
donald-trump-kamala-harris-vita-2024-szeptember-10-elnokjelolti-vita