Zelenszkij riadót fúj: Észak-Korea meghosszabbíthatja a háborút
Globál

Zelenszkij riadót fúj: Észak-Korea meghosszabbíthatja a háborút

Portfolio
Az ukrán elnök határozott fellépést sürget Észak-Korea növekvő szerepvállalása miatt az orosz-ukrán háborúban. Volodimir Zelenszkij szerint műholdas és videófelvételek bizonyítják, hogy Phenjan nemcsak felszerelést, hanem katonákat is küld Oroszországba. Az ukrán vezető aggodalmát fejezte ki a helyzet eszkalálódása miatt, és nemzetközi összefogást szorgalmaz a probléma kezelésére.

Zelenszkij vasárnap esti videóüzenetében köszönetet mondott azoknak a vezetőknek, akik nyíltan beszélnek Észak-Korea és Oroszország együttműködéséről. Az ukrán elnök hangsúlyozta: "normális, őszinte, határozott reakciót várunk partnereinktől ezzel kapcsolatban".

Az ukrán vezető figyelmeztetett, hogy

Észak-Korea modern hadviselésre való felkészülése jelentősen növelheti az instabilitást és a fenyegetéseket a régióban.

Zelenszkij szerint, ha a nemzetközi közösség most nem lép fel határozottan, az észak-koreai katonák frontvonalon való bevetése elkerülhetetlenné válhat, ami "senkinek sem válik hasznára a világon, és csak meghosszabbítja a háborút".

A múlt héten Zelenszkij azzal vádolta Észak-Koreát, hogy tiszteket telepít Oroszország mellé, és több ezer katonát készül küldeni Moszkva háborús erőfeszítéseihez. Ezt a dél-koreai hírszerzés is megerősítette, közlésük szerint Észak-Korea 1500 különleges alakulatot küldött Oroszország távol-keleti részére kiképzésre.

Az amerikai védelmi miniszter, Lloyd Austin szombaton óvatosan nyilatkozott a kérdésről, mondván, nem tudja megerősíteni az észak-koreai csapatok jelenlétéről szóló híreket, de hozzátette, hogy egy ilyen lépés aggasztó lenne. Mark Rutte NATO-vezér csütörtökön azt közölte, hogy egyelőre nincs bizonyíték Phenjan jelenlétére - idézi a Reuters.

Franciaország és Ukrajna külügyminisztere szombaton Kijevben tartott közös sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az észak-koreai reguláris csapatok bevonása Oroszország ukrajnai inváziójának támogatására a háború súlyos eszkalációját jelentené.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Bodnár Boglárka

Kasza Elliott-tal

T. Rowe Price - kereskedés

Pénteken eladtam a MARA részvényeimet, és most égeti a zsebemet a pénz, be kellene fektetni és termelni egy kicsit még az idén. A november általában jó hónap Amerikában, ráadásul most itt a

Holdblog

Bepillantás a képzelt jövőbe

Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de a jelenlegi trendek alapján nem sok jóra számíthatunk. A klímaváltozás ellen nem igazán teszünk, a műanyaghulladék beterít minket,... The post Bepillantás a k

Holdblog

Apám, a Bitcoint mivel magyarázod?

Vendégünk Szabó Dávid, témáink szerteágazók, szívünk vidám. Jó szórakozást! 0:45       A pénz erózió 13:10     A bitcoint mivel magyarázod, apám? 25:20     És mi van a tö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Képességei határán billeg Oroszország? Beindult az orosz hadigépezet, egy kijózanító jelentés árnyalja a Kreml helyzetét
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
moldova