Hónapok óta a legsúlyosabb támadást hajtotta végre Izrael Gázában, megszólalt az ENSZ
Globál

Hónapok óta a legsúlyosabb támadást hajtotta végre Izrael Gázában, megszólalt az ENSZ

Portfolio
Az ENSZ közel-keleti békeküldötte elítélte a civilek elleni támadásokat a Gázai övezetben, miután egy izraeli légicsapás tucatnyi áldozatot követelt Beit Lahiya városában. Az incidens az elmúlt hónapok egyik legsúlyosabb támadása volt a térségben, ami újabb feszültségeket szított a konfliktusban.

Tor Wennesland, a közel-keleti békefolyamat ENSZ-koordinátora aggodalmát fejezte ki a helyzet súlyosbodása miatt. "Ez a hetek óta tartó intenzív hadműveleteket követi, amelyek több civil halálos áldozatot követeltek, és szinte teljesen hiányzik a humanitárius segély, amely eljut az északi lakossághoz" - nyilatkozta a békeküldött.

Az izraeli hadsereg október eleje óta fokozta a támadásokat Gáza északi részén. Állításuk szerint a művelet célja a Hamász fegyvereseinek átcsoportosításának megakadályozása. A hadsereg közölte, hogy kivizsgálja a Beit Lahija-i incidensről szóló jelentéseket.

A Gázai övezet egészségügyi minisztériuma szerint a szombati támadásban összesen 87 ember vesztette életét vagy tűnt el a romok alatt. Ez az adat jelentősen megnöveli az elmúlt időszak áldozatainak számát.

A gázai egészségügyi hatóságok arról számoltak be, hogy az izraeli hadjárat eszkalálódása óta több száz halálos áldozatot követeltek a csapások. A humanitárius helyzet továbbra is kritikus, különösen az övezet északi részén, ahol a segélyek eljuttatása rendkívül nehézkes.

Az ENSZ és más nemzetközi szervezetek ismételten felszólítottak a harcok beszüntetésére és a humanitárius segélyek akadálytalan bejuttatására a Gázai övezetbe.

A konfliktus megoldása továbbra is sürgető feladat a nemzetközi közösség számára.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Kasza Elliott-tal

T. Rowe Price - kereskedés

Pénteken eladtam a MARA részvényeimet, és most égeti a zsebemet a pénz, be kellene fektetni és termelni egy kicsit még az idén. A november általában jó hónap Amerikában, ráadásul most itt a

Holdblog

Bepillantás a képzelt jövőbe

Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de a jelenlegi trendek alapján nem sok jóra számíthatunk. A klímaváltozás ellen nem igazán teszünk, a műanyaghulladék beterít minket,... The post Bepillantás a k

Holdblog

Apám, a Bitcoint mivel magyarázod?

Vendégünk Szabó Dávid, témáink szerteágazók, szívünk vidám. Jó szórakozást! 0:45       A pénz erózió 13:10     A bitcoint mivel magyarázod, apám? 25:20     És mi van a tö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Képességei határán billeg Oroszország? Beindult az orosz hadigépezet, egy kijózanító jelentés árnyalja a Kreml helyzetét
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
robert fico