Bemutatta a legendás orosz fegyvergyár a legújabb fejlesztését: hamarosan érkezhet a BME a frontra
Globál

Bemutatta a legendás orosz fegyvergyár a legújabb fejlesztését: hamarosan érkezhet a BME a frontra

Portfolio
A híres Kalasnyikov Csoport megkezdte új, harci elektromos motorkerékpárjainak (BME) tesztelését határ menti régiókban, különösen nehéz körülmények között. A cél a járművek speciális feladatokra való alkalmasságának felmérése, esetleges ukrajnai bevetésük előtt. A tesztek során a motorok lopakodó képességét, manőverezhetőségét és ellenálló képességét vizsgálják extrém körülmények között - írta meg az Army Recognition.

A vállalat 2024. október 18-án jelentette be, hogy megkezdték a BME modellek tesztelését. Ezek a motorkerékpárok kifejezetten katonai műveletekre lettek tervezve, olyan tulajdonságokkal, amelyek ideálissá teszik őket felderítésre, keresési műveletekre és gyors rajtaütésekre. A modellek egyik legfontosabb jellemzője az alacsony zajszint és a minimális hőkibocsátás.

Az elektromos motoroknak köszönhetően ezek a járművek szinte észrevehetetlenek a hőkamerás rendszerek számára, ami jelentős előnyt jelent a titkos műveletek során

- nyilatkozta a vállalat egyik szakértője a jármű legfontosabb előnyiről.

A motorkerékpárok robusztus szerkezettel, továbbfejlesztett hűtőrendszerrel és ergonomikus kialakítással rendelkeznek. Ezek

lehetővé teszik a nehéz terepen való hatékony közlekedést és a szélsőséges éghajlati körülmények között működést.

A járművek hatótávolsága modelltől függően 100-150 km között változik. A műszerfal egyszerű, analóg kijelzőkkel ellátott, ami a gyártó szerint a katonai igényekre lett szabva és növeli a harctéri tartósságot. A motorkerékpárok fegyvertartókkal is felszerelhetők, ami lehetővé teszi a gyors hozzáférést olyan fegyverekhez, mint például az AK-47-es.

A Kalasnyikov kis tételekben végzi a teszteket, az egyes modellek konkrét küldetési céljaihoz igazítva a vizsgálatokat. Az ügyfelek képviselői aktívan részt vesznek a folyamatban, visszajelzéseik alapján a szakemberek azonosítják és kijavítják az esetleges műszaki hibákat.

Minden problémát gyorsan megoldunk, hogy biztosítsuk a motorkerékpárok teljes megfelelését az orosz hadsereg működési követelményeinek

- hangsúlyozta a vállalat szóvivője. A tesztek eredményei alapján döntenek majd a BME modellek esetleges ukrajnai bevetéséről, ahol a járművek lopakodó képességei és manőverezhetősége komoly előnyt jelenthet a harci műveletekben. A páncélozottság hiánya viszont komoly sebezhetőségnek teszi ki a katonákat, mivel gyakorlatilag védtelenek egy támadással szemben. Oroszország már eddig is rendszeresen alkalmazott motorokat a fronton, amely növelte a mobilizációs képességeket, de állandó célpontjai az ukrán FPV-drónok támadásainak.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Wikimedia Commons

KonyhaKontrolling

Tényleg a hozam tesz gazdaggá?

Nagyon szeretem a Facebook hirdetéseit, mert minden nap más titkot tudhatok meg a gazdaggá válásra. A mai bejegyzésben két posztot hoztam, ami felkeltette az érdeklődésem. A héten a videó csak

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Betlehem Palesztina