FONTOS Nagy Márton élőben mutatta be a kormány új gazdasági akciótervét
Amerikai elnökválasztás 2024: igazán meghökkentő számok érkeztek
Globál

Amerikai elnökválasztás 2024: igazán meghökkentő számok érkeztek

Portfolio
Kamala Harris amerikai alelnök országosan 5 százalékponttal vezet Donald Trump volt amerikai elnök előtt a biztos szavazók körében - derül ki a Marist szerdán közzétett felméréséből. A Fox News közvélemény-kutatása ezzel szemben Trumpot teszi az élre, 50%-48% arányban, ám szerintük a csatatérállamokban Harrisnek áll a zászló, nem is kicsivel.

A biztos szavazók körében 52%-47%-ra a demokrata párti Kamala Harris áll az élen az amerikai elnökválasztás előtt két és fél héttel, legalábbis a Marist kutatása alapján. Az alelnök előnye nőtt az előző, szeptember végi felmérés óta, amikor mindössze 2 ponttal vezetett a republikánus Donald Trump volt elnök előtt (50%-48%).

Trump a független biztos szavazók körében 54%-kal vezet Harris előtt, utóbbi 44%-ával szemben. Az előző felmérésben még csak 4 pont választotta el a két jelöltet ebben a csoportban, szintén a republikánus zászlóvivő javára.

Két dologra kell figyelni az elnökválasztási verseny utolsó heteiben. Először is, ha azokat nézzük, akik valószínűleg szavazni fognak, Harris jobban teljesít. Tehát a magasabb részvételi arány neki kedvez

- értékelt Lee Miringoff, a Marist Közvéleménykutató Intézet igazgatója. "Másodszor, ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a nemek közötti különbség, amely várhatóan a megszokottnál magasabb lesz, mindkét irányba vág. Trump a férfiakat, Harris pedig a nőket viszi" - tette hozzá a Hill alapján.

A Marist felmérésében 1401 biztos szavazó vett részt, a hibahatár +/- 3,9 százalékpont, így a két jelölt közötti különbség ebbe jócskán belefér.

A Fox News új országos felmérése szerint viszont 50%-kal a republikánus elnökjelölt vezet, míg Harris csupán a voksok 48%-át kapná, ha most lenne a választás.

Múlt hónaphoz képest ez fordulatot jelent,

akkor a demokrata alelnök a biztos szavazók és a regisztrált szavazók körében is 2 pontot vert Trumpra (50%-48%).

Ami viszont Harris oldalára billentheti a mérleget, hogy 6 százalékponttal összességében ő áll az élen a hét kulcsfontosságú csatatérállamban. Ez felveti azt a lehetőséget, hogy

a demokrata elnökjelölt úgy nyerhet az elektori kollégiumban, hogy eközben elveszíti az össznépi szavazást országosan.

Ilyen demokratával még sosem történt, legutóbb 2000-ben és 2016-ban esett ez meg a republikánus jelöltekkel, George W. Bush-sal és Trumppal. A Fox szerint ennek ellenére a szorosnak ígérkező megyékben (ahol kevesebb, mint 10 pont volt a különbség Joe Biden és Donald Trump között 2020-ban) holtverseny az állás.

A Fox News felmérése 870 biztos szavazó megkérdezésével készült, a hibahatára +/- 3 pont, így a két elnökaspiráns közötti különbség ezen belül található.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Így vásárolj lakást

Tanácsadások alkalmával nagyon sokszor feljön témában, hogy az ügyfél lakást cserélne, leginkább azért, mert egy olyan társasházban lakik, ahol semmire nem költenek. A tetőre azonnal kellen

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

Holdblog

Száz évig élni nem nagy kunszt

\"Szakmai meggyőződésem, hogy bárki tud száz évig élni, feltéve, hogy nincs eredendően valami krónikus, ma még gyógyíthatatlan betegsége. Bárki utánam tudja csinálni.\" Zentai Péter, Zent

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború oroszország ukrajna helikopter repülőgép légierő katona fegyver mi-28