Jönnek a fagyok Magyarországon, mutatjuk, milyen időjárásra kell számítani
Globál

Jönnek a fagyok Magyarországon, mutatjuk, milyen időjárásra kell számítani

Portfolio
A hét elején hidegfrontok súrolják térségünket, ezekből lehet elszórtan csapadék. Később egyre inkább anticiklon alakítja időjárásunkat, Ha nem is lesz zavartalan a napsütés, alapvetően a napos időszakok lesznek túlsúlyban. Csapadék csak kevés helyen és kis mennyiségben várható. A hőmérséklet a sokévi átlag körül, illetve kevéssel felette alakul, de lesznek olyan területek, ahol fagyhat is - írja a HungaroMet előrejelzésében.

A HungaroMet friss jelentése szerint ma délnyugaton lesz a legtöbb felhő, de napközben ott is szakadozni, csökkenni fog. Másutt viszont a derült időt követően növekszik meg kissé a felhőzet. Napközben nem várható eső, estétől nő meg a csapadék esélye az Észak-Dunántúlon.

A csúcshőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Kedden általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggelig délnyugaton lehet kevesebb a felhő. Napközben szakadozik a felhőtakaró, gomolyfelhős időre van kilátás jellemzően többórás, délnyugaton sok napsütéssel. Délelőttig a délnyugati tájak kivételével elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam. Napközben már nem valószínű csapadék. A délnyugati szél egyre nagyobb területem északi, északnyugati irányba fordul és helyenként megélénkül. Délután 14, 22 fokra számíthatunk, délen lesz a melegebb, északon pedig hidegebb az idő.

Jön a fagy

Szerdán nagyobbrészt derült vagy gyengén felhős, napos időre van kilátás, nyugaton, délnyugaton viszont borult, felhős maradhat az ég. Csapadék többnyire nem valószínű, legfeljebb nyugaton lehet kisebb eső. Az Észak-Dunántúlon a délkeleti irányú szelet többfelé élénk, olykor erős lökések kísérhetik, másutt mérsékelt marad keleties irányú légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon reggel akár fagypont körüli értékeket is mérhetnek. Nyugaton viszont a borult idő miatt jóval enyhébb lesz az éjszaka, arrafelé 7 és 11 fok között alakulnak a minimumok. A maximum 12, 18 fok között várható.

Csütörtökön eleinte derült vagy gyengén felhős lesz az ég, nyugaton is átmenetileg csökkenhet a felhőzet, napközben viszont a keleti, északkeleti tájak kivételével megnövekedhet a közép-, illetve magasszintű felhőzet. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti irányú szél nagy területen megélénkül, helyenként erős lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő. Nyugaton viszont enyhébb lesz az éjszaka, 5 és 9 fok közötti értékeket mérhetnek a reggeli órákban. A hőmérséklet csúcsértéke 13 és 19 fok között alakul.

Pénteken általában felhős idő valószínű, de északkeleten, keleten kevesebb lehet a felhő, arrafelé sokat süthet a nap. Csapadék nem valószínű, legfeljebb nyugaton fordulhat elő kisebb eső. A keleties irányú szél többfelé megélénkül, egy-egy helyen erős lökések is lehetnek. Hajnalban általában 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetnek, de a kevésbé felhős északkeleti, keleti tájakon 0 és 5 fok közötti minimumok lehetnek a jellemzőek, a hidegre hajlamos helyeken akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet. Délutánra 12 és 18 fok közé melegszik fel a levegő.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Jövőre megszűnik az Ügyfélkapu

2025 január közepétől már nem fogsz tudni belépni a magyarorszag.hu oldalra az Ügyfélkapu segítségével, így semmilyen elektronikus ügyintézést nem tudsz majd elvégezni. A változás szüks

Holdblog

Két Földet fogyaszt el Magyarország

Évről évre egyre korábban jön el a túlfogyasztás napja, az a nap, amikor az emberiség éves fogyasztása meghaladja a Föld átlagos eltartóképességét. Ez az a... The post Két Földet fogyaszt

ChikansPlanet

Robotcsigák műanyagdiétán

Míg a tengeren úszó szemétszigetek és azok környezeti ártalmai gyakran megjelennek a közbeszédben, viszonylag kevés szó esik a tengerbe süllyedő hulladékokról. Pedig

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
fehér ház washington d.c.