Elmondta az amerikai hírszerzés, meddig tarthatnak ki az ukránok Kurszkban
Globál

Elmondta az amerikai hírszerzés, meddig tarthatnak ki az ukránok Kurszkban

Portfolio
Az ukrán csapatok várhatóan több hónapig képesek lesznek megtartani az Oroszországtól elfoglalt területeket Kurszk térségében - derül ki a legfrissebb amerikai hírszerzési értékelésből. A Bloomberg által megkérdezett magas rangú amerikai tisztviselők szerint a helyzet alakulása nagyban függ az utánpótlás biztosításától és az orosz hadsereg stratégiájától - jelentette a The Independent.

Az amerikai tisztviselők, akik névtelenséget kértek, elmondták, hogy Kijev pozíciójának megtartása a térségben két kulcsfontosságú tényezőtől függ. Az egyik a megbízható utánpótlás-áramlás biztosítása a területre, a másik pedig az, hogy Oroszország mennyire összpontosít a kelet-ukrajnai előrenyomulásra.

A források szerint az ukrán csapatok helyzete jelentősen javult az elmúlt időszakban. "Az ukrán csapatok most már folyamatosan kapják a lőszert, miután hónapok óta súlyos lőszerhiánnyal küzdenek" - nyilatkozta az egyik tisztviselő.

A Háborúkutató Intézet (ISW) jelentése szerint az elmúlt három napban mind az ukrán, mind az orosz erők folytatták a támadásokat a fő ukrán kiszögellésétől nyugatra fekvő Glushkovszkij járásban, Kurszk területén. Az intézet azonban hozzátette, hogy egyik fél területszerzései sem mondhatóak biztosra.

Az amerikai értékelés rávilágít arra, hogy az ukrán hadsereg jelentős ellenállást tanúsít az orosz erőkkel szemben, és képes lehet hosszabb ideig megtartani a megszerzett területeket. Ugyanakkor a helyzet továbbra is bizonytalan, főleg azért, mert több elemző tart attól, hogy a kurszki területek megtartása mellett Kijev további településeket kell hogy feladjon a Donbaszban.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Alibaba - kereskedés

2021. augusztus 2-án vettem BABA-t, most visszanéztem, ezt írtam akkor:Még hétfőn eladtam a Teslát 700-on és rögtön aznap vettem a pénzből Alibabát 199-ért. Kicsit talán elsiettem, de hát

MNB Intézet

Már a bankrohamok sem a régiek

A bankrohamok közvetlen kiváltó okát sok esetben homály fedi. Igaz ez a 2023 tavaszát jellemző amerikai rohamokra is. Egy valami azonban más, mint régen volt: nincsenek már kígyózó sorok a ban

Kiszámoló

De mire megy el az ország pénze?

Magyarországon a legnagyobb a környező országok közül az adóelvonás a GDP arányában. De hiába mi fizetjük a legtöbb adót a többi országhoz képest, nálunk a legmagasabb az államadósság.

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Beszakadt a magyarországi naperőművek piaci alapú bevétele, szabályozói beavatkozás jöhet

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború konfliktus katona fegyver iszkander ballisztikus rakéta stock