Történelmi szivárogtatás történhetett az Apple-nél: orosz szál húzódhat az ügy mögött
Globál

Történelmi szivárogtatás történhetett az Apple-nél: orosz szál húzódhat az ügy mögött

Portfolio
Közösségi médiában megjelenő felvételek alapján példa nélküli szivárogtatás történhetett az Apple háza táján. Az eddig hivatalosan nem bemutatott, vadonatúj M4-es processzorral felszerelt Apple Macbook Pro legalább két orosz tartalomgyártó videójában megjelent már, amelyekben az eddig sosem látott modellt csomagolják ki - írta meg a The Verge.

Az Apple szeptemberi bemutatóján többek között az új iPhone, iPad és AirPods szériáról is lerántotta a leplet, azonban az Apple MacBook Pro modellek hivatalos bemutatására az előzetes jelzések szerint novemberig várniuk kell a felhasználóknak.

Azonban, a jelenlegi körülmények szerint nagyon úgy fest, hogy szivárogtatásokon keresztül orosz tartalomgyártókhoz már eljuthatott az Apple új felső kategóriás laptopja.

A hétvégén Mark Gurman, a Bloomberg újságírója hívta fel a figyelmet egy orosz YouTube-csatorna, a Wylsacom által közzétett videóra. A felvételek hitelességét azért nehéz megállapítani, mivel egy olyan laptop látható a videóban, amely külsőre megegyezik a jelenlegi M3-as chippel felszerelt MacBook Pro modellekkel, beleértve a csomagolást és a címkén szereplő háttérképet is.

A 13 perces videóban a készítő beállítja az eszközt és teljesítményteszteket végez rajta egy 2022-es MacBook Air mellett.

A bemutatott eredmények alapján úgy tűnik, hogy valóban az új modellről lehet szó, amely a várakozásoknak megfelelően főként belső fejlesztéseket tartalmaz.

Nem sokkal később egy másik orosz YouTuber, Romancev768 is közzétett egy hasonló videót. Ezen a felvételen már látható az eszköz technikai részleteit tartalmazó "About This Mac" ("Erről a Mac-ről") képernyő is, amely szerint a gép az új, M4-es processzorral van felszerelve.

Gurman X-bejegyzésében "példátlannak" nevezte a lehetséges kiszivárogtatást.

Egy másik, a The Verge által idézett, Apple ügyekben megbízható forrásnak számító X-felhasználó, ShrimpApplePro posztjában azt írta,

információ szerint egyes eladóknál már 200 darab van az új MacBookból, amivel ez lehet a legnagyobb raktári szivárogtatás az Apple-nél.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a kiszivárgott információkat és videókat.

Az Apple az orosz-ukrán háború kitörését követően hivatalosan kivonult az orosz piacról, azonban a környező, nem szankcionált országok piacairól, emelt áron megjelennek a san francisco-i gyártó termékei a viszonteladóknál.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

De mire megy el az ország pénze?

Magyarországon a legnagyobb a környező országok közül az adóelvonás a GDP arányában. De hiába mi fizetjük a legtöbb adót a többi országhoz képest, nálunk a legmagasabb az államadósság.

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lecserélnék a magyarok a gázfűtést, de ennek van egy nagy akadálya

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal harcok percről percre kedd