Megszakadt a kapcsolat Izrael egyik legádázabb ellenségével
Globál

Megszakadt a kapcsolat Izrael egyik legádázabb ellenségével

Portfolio
Az Iran International számolt be arról, hogy az iráni Kudsz alakulat vezérével teljesen megszakadt a kapcsolat, a hollétéről még a családja sem tud.

Az iráni Kudsz alakulat Teherán egyik legfontosabb katonai egysége, az Iszlám Forradalom Gárdájának Hadtestjének (IRGC) egyik alegysége. A forradalmi gárda Teherán egyik legbefolyásosabb entitása, egyes vélemények szerint hatalmukat csak a mindenkori ajatollah tudja korlátozni. Korábban legendás vezetőjének számított Kászim Szolejmáni vezérőrnagy, ám őt az Egyesült Államok 2020 elején az Egyesült Államok lebombázta Irakban. Utódja az az Eszmail Káni lett, akiről a legfrissebb hírek szólnak.

Az elitegység vezetőjével kapcsolatban ugyanis az a szóbeszéd, hogy senki sem ismeri a pontos pozícióját, ezért sokan már arról suttognak, hogy Izrael megölhette az IRGC alegységének vezetőjét.

A legutolsó ismert adatok szerint Kéni éppen Bejrútban tartózkodott akkor, amikor Jeruzsálem rakétatámadást indított a Hezbollah vezetője ellen. A Kudsz alakulat vezetője azért utazott Libanonba, hogy a meggyengült iszlamista mozgalom megerősítéséről tárgyaljon. Iráni tisztségviselők szerint viszont Káni péntek óta elérhetetlen, így felmerült, hogy esetleg életét vesztette egy támadás során vagy megsérülhetett.

Az izraeli lapok arról írnak, hogy esetleg súlyos sebesüléseket szerzett Libanonban. Azt is hozzáteszek, hogy a szélsőséges szervezet új vezetője, Haszam Szaffiedim szintén eltűnt, mivel vele is megszakadt a kommunikáció. Teherán nem adott tájékoztatást, de már a Kudsz alakulat vezetőjének lehetséges utódjáról suttognak.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
kamala harris