Jemenből lőttek ki ballisztikus rakétát Izraelre, légitámadás érte Bejrútot – Híreink a közel-keleti konfliktusról hétfőn
Globál

Jemenből lőttek ki ballisztikus rakétát Izraelre, légitámadás érte Bejrútot – Híreink a közel-keleti konfliktusról hétfőn

Portfolio
A jemeni síita húszi lázadók ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre, az izraeli hadsereg szerint azonban légvédelmük semlegesítette azt. Légitámadás érte a libanoni főváros, Bejrút déli részét. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti konfliktus legfrissebb aktualitásaival.
Megosztás

Rakétázott a Hezbollah

A libanoni Hezbollah milícia hétfőn rakétákkal lőtte a Haifától északra fekvő izraeli térséget.

(MTI)

Megosztás

Irán történelmi fordulatként értékelte az Izrael elleni október 7-i támadást

Irán a palesztinok Izrael elleni harcában bekövetkezett „történelmi fordulatként” értékelte október 7-ét a teheráni külügyminisztérium által hétfőn, a támadás évfordulóján közzétett közleményben.

A 2023. október 7-én végrehajtott akció fordulatot jelentett a palesztin nemzetnek a cionista rezsim megszállása és elnyomása ellen folytatott legitim harcában

- írta a tárca hivatalos közleményében.

(MTI)

Megosztás

Putyin az iráni elnökkel találkozik pénteken

Vlagyimir Putyin orosz államfő Maszúd Peszeskján iráni elnökkel találkozik pénteken Türkmenisztánban, hogy a közel-keleti helyzetről tárgyaljanak.

(CNN)

Megosztás

Joe Biden és Kamala Harris megemlékezett a Hamász-mészárlás egyéves évfordulójáról

Joe Biden amerikai elnök és alelnöke, Kamala Harris hétfőn felidézte a Hamász palesztin terrorszervezet tavalyi összehangolt támadásának "kimondhatatlan brutalitását" Izrael ellen, annak egyéves évfordulóján, s megemlékeztek a történtek nyomán kirobbant Gázai övezeti háború áldozatairól.

Biden kijelentette, hogy október 7. a Hamász kirobbantotta háború miatt a palesztin nép "fekete napjaként" fog bevonulni a történelembe.

Túlontúl sok civil túlontúl sok szenvedést élt meg az egy éve tartó konfliktus során

- hangsúlyozta az amerikai elnök.

Egy évvel később én és Harris alelnök is teljesen elkötelezettek maradtunk a zsidó nép és Izrael biztonsága, valamint a zsidó állam létjogosultsága mellett

- tette hozzá Biden.

Harris úgy fogalmazott, hogy az, amit a Hamász október 7-én csinált, "az maga a gonosz, brutális és megvetendő volt". Egyben arról is szólt, hogy végtelenül szomorú az utóbbi egy évben a Gázai övezetben történt halálozások és pusztítás miatt.

(MTI)

Megosztás

Tűzszünetet sürgetett Olaf Scholz

Olaf Scholz német kancellár tűzszünetet és politikai rendezést sürgetett hétfőn a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet tavaly október 7-én Izrael ellen elkövetett terrortámadásának az évfordulóján.

Tűzszünetet sürgetett Olaf Scholz
Megosztás

Telefonbeszélgetést folytatott Putyin és Erdogan

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn telefonbeszélgetés keretében megvitatta a közel-keleti fejleményeket – közölte a Kreml.

A két vezető megerősítette azt a megállapodást is, hogy még ebben a hónapban az oroszországi Kazanyban megrendezésre kerülő BRICS-csúcstalálkozó alkalmával személyes megbeszélést folytatnak.

Erdogan gratulált Putyinnak 72. születésnapja alkalmából.

(Reuters)

Megosztás

Izrael lelőtte a Jemenből indított ballisztikus rakétát

A jemeni síita húszi lázadók ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre, az izraeli hadsereg szerint azonban légvédelmük semlegesítette azt.

A rakétát Arrow rakétarendszerrel lőtték le, amely a ballisztikus rakétákat a légkör felett is képes semlegesíteni.

(Times of Israel)

Megosztás

Bejrútot bombázta Izrael

Az interneten több videó is megjelent arról, hogy az izraeli légierő Bejrút déli részét bombázza. A támadás tényét Jeruzsálem is megerősítette.

A libanoni főváros déli "Dahije" kerülete régóta a Hezbollah egyik fontos központja, Izrael több légicsapást is végrehajtott már itt.

Megosztás

Újabb veszteséget jelentett Izrael

Az IDF még reggel jelentette be, hogy aknavető találat következtében életét vesztette egy tartalékos katona a libanoni határnál. Akkor arról lehetett olvasni, hogy két további tartalékos is megsérült.

Jeruzsálem most frissítette a jelentést, melyből kiderült, hogy a két sebesült közül az egyiknek, egy 55 éves zászlósnak nem sikerült megmenteni az életét.

(Times of Israel)

Megosztás

Betört Libanonba a Galilea hadosztály

Átlépte tegnap a libanoni határt a 91-es számú „Galilea” hadosztály és megkezdték a katonai műveleteket az ország déli részében – jelentette be az izraeli hadsereg.

Betört Libanonba a Galilea hadosztály
Megosztás

Egyre nagyobb a baj: ebbe belebukhat Kamala Harris?

Az arab-amerikaiak és a muszlim vallású választók körében elterjedt düh, amiért az Egyesült Államok támogatja Izrael gázai és libanoni háborúit, Kamala Harris amerikai elnöki ambícióiba kerülhet - jelentette ki Jill Stein zöldpárti elnökjelölt a Reutersnek vasárnap.

Egyre nagyobb a baj: ebbe belebukhat Kamala Harris?
Megosztás

Újabb gázai túszt nyilvánítottak halottnak

Az izraeli hatóságok bejelentették, hogy egy újabb, tavaly október 7-én elrabolt izraeli állampolgárt nyilvánítottak halottnak. Ezzel 34-re emelkedett azon elraboltak száma, akik valószínűleg életüket vesztették.

(Times of Israel)

Megosztás

Újabb izraeli veszteségekkel folytatódik a libanoni hadművelet

Izrael Védelmi Erői (IDF) bejelentették, hogy harcok közben újabb katona hunyt el Libanonban. Az elmondások szerint Etay Azulay főtörzsőrmester, a Különleges Erők Harci Mobilitási Egység 5515-ös egységeként is ismert 25 éves tartalékosának halt meg egy aknavetős támadás következtében. Két másik katona is megsebesült az akcióban.

Megosztás

Megszakadt a kapcsolat Izrael egyik legádázabb ellenségével

Az Iran International számolt be arról, hogy az iráni Kudsz alakulat vezérével teljesen megszakadt a kapcsolat, a hollétéről még a családja sem tud.

Megszakadt a kapcsolat Izrael egyik legádázabb ellenségével
Megosztás

Rakétatámadást indított hajnalban a Hamász

A hajnali órákban rakétatámadás érte Dél-Izraelt, ezért pedig a Hamász vállalt a felelősséget. Az iszlamisták szerint Holit és Kerem Shalom közelében támadták az izraeli erők pozícióit. Jeruzsálem tájékoztatása szerint négy rakétával támadtak a palesztin szélsőségesek, ezek közül hármat megsemmisített a légvédelem, a negyedik pedig nyílt területen csapódott be. Károkról és sérülésekről nem érkezett jelentés.

(Times of Israel)

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lecserélnék a magyarok a gázfűtést, de ennek van egy nagy akadálya

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
tunisz-tunezia