FONTOS Új másfél éves mélypontra esett a forint
Egyre nagyobb a baj: ebbe belebukhat Kamala Harris?
Globál

Egyre nagyobb a baj: ebbe belebukhat Kamala Harris?

Portfolio
Az arab-amerikaiak és a muszlim vallású választók körében elterjedt düh, amiért az Egyesült Államok támogatja Izrael gázai és libanoni háborúit, Kamala Harris amerikai elnöki ambícióiba kerülhet - jelentette ki Jill Stein zöldpárti elnökjelölt a Reutersnek vasárnap.

A demokraták elvesztették a muszlim és arab-amerikai szavazókat

- nyilatkozta a 2016 után 2024-ben is induló Jill Stein zöldpárti elnökjelölt a michigani Dearborn városában tartott gyűlése után, amelyen körülbelül 100 ember vett részt. A Detroit agglomerációjában lévő Dearborn arányait tekintve a legnagyobb arab-amerikai és muszlim lakossággal rendelkező település az Egyesült Államokban.

Stein állandó gázai tűzszünettel és az izraeli fegyverszállítások azonnali leállításával kampányol.

A Biden-kormányzat több amerikai szövetségessel 21 napos tűzszünetet sürgetett az izraeli-libanoni határon, és egy gázai fegyvernyugvást is támogat, a felek közötti megállapodásra azonban nem került még sor.

Az Amerikai Iszlám Kapcsolatok Tanácsának augusztusi felmérése szerint a billegő államok között számon tartott Michiganben a muszlim választók 40 százaléka támogatja Steint, és az arizonai és wisconsini muszlimok körében is megelőzte a demokrata Kamala Harrist és a republikánus Donald Trumpot.

Arra a kérdésre, hogy vajon épp Trump győzelméhez járulhat-e hozzá a demokratáktól esetlegesen elszipkázott voksokkal, Stein azt mondta, egy újabb Trump-elnökség "szörnyű" lenne, de ugyanez elmondható egy további négy évig tartó demokrata uralomról is.

Ezért azt mondjuk, hogy nincs kisebbik rossz ebben a versenyben

- állította a zöldpárti elnökjelölt, aki a RealClearPolling összesítése szerint

országosan a szavazatok 1,2%-ra számíthat jelenleg.

Harris múlt pénteken a michigani Flintben arab-amerikai és muszlim vezetőkkel találkozott. Farah Khan, az "Abandon Harris" névre hallgató, demokratákat bojkottáló kampány társelnöke azt mondta, Harris megbüntetése a céljuk.

Lehet, hogy nem vagyunk [elég] nagy számban ahhoz, hogy valakit hivatalba juttassunk, de ahhoz mindenképpen elegen vagyunk, hogy eltávolítsunk valakit a hivatalából

- tette hozzá.

Az arab-amerikaikra egyébként Trump is lecsapna:

a republikánus elnökjelölt kampánya a hétvégén szintén Detroit vonzáskörzetében, Hamtrackben nyitott irodát, melynek jemeni gyökerekkel rendelkező polgármestere, Amer Ghalib beállt Trump mögé.

Stein szerint Harris egyes szakszervezeti dolgozók, a feketék és a latinok körében is vesztett támogatottságából, akik közül sokan eltávolodtak a Demokrata Párttól.

Nem mintha a republikánusok jót tennének a dolgozó embereknek, de mivel a demokraták ígéreteket tesznek, aztán elárulják azokat, úgy tűnik, hogy a hagyományos bázisuk megbünteti őket

- fejezte ki véleményét Stein. A republikánusok elsősorban diploma nélküli színesbőrű szavazók közötti vélt térhódítását a közvélemény-kutatások is alátámasztják.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lecserélnék a magyarok a gázfűtést, de ennek van egy nagy akadálya

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
izraeli-katonak-izraeli-vedelmi-erok-izraeli-hadero-izrael