Véres összecsapások Pakisztánban, rengeteg a sebesült
Globál

Véres összecsapások Pakisztánban, rengeteg a sebesült

MTI
Összecsaptak Pakisztánban a bebörtönzött volt miniszterelnök, Imran Hán hívei a rendőrökkel a főváros, Iszlámábád közelében, több mint nyolcvan rendőr megsebesült - közölte szombaton a pakisztáni belügyminiszter.

Hán hívei az ország északnyugati részében lévő - a volt miniszterelnök pártja, a Pakisztáni Mozgalom az Igazságosságért (PTI) által irányított - Haibár-Paktunkva tartományból indultak a fővárosba tüntetni Hán szabadon bocsátásáért és a jelenlegi kormánykoalíció ellen. A tartományi kormányfő vezette menet Mohszin Nakvi belügyminiszter közlése szerint

rálőtt a rendőrökre, és könnygázt is használt a rendfenntartók ellen.

Nakvi elmondta, hogy pénteken törtek ki összecsapások a volt kormányfő hívei és a rendefenntartók között a főváros közvetlen közelében, és azóta már több mint nyolcvan rendőrt kellett különböző sebesülések miatt ellátni. A hatóságok lezárták Iszlámábádot, és leállították a mobiltelefon-szolgáltatásokat a gyülekezés megakadályozása érdekében.

A PTI bejelentette, hogy a hatóságok őrizetbe vették Haibár-Paktunkva tartomány önkormányzatának vezetőjét, Ali Amin Gandapurt, aki Hán egyik közeli munkatársa volt.

A fővárosban fokozott készültség van érvényben, mivel több magas szintű diplomáciai esemény várható ott a következő két hétben, október 15-16-án ott tartják a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) miniszteri szintű értekezletét is, amelyen mások mellett kínai, orosz és indiai küldöttségek vesznek részt. A kormány a hadsereget is bevetette, hogy erősítse a biztonságot Iszlámábádban.

A PTI azt állítja, hogy erőszakmentes tüntetést szeretnének tartani a fővárosban. A belügyminiszter viszont szombaton kijelentette, hogy a hatóságok értesülései szerint Hán hívei rendzavarásra készülnek az SCO-értekezlet alatt is.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
izraeli hadsereg idf merkava tank háború közel-kelet izrael