Elárulta a Pentagon, hogy mi a különbség Izrael és Ukrajna között
Globál

Elárulta a Pentagon, hogy mi a különbség Izrael és Ukrajna között

Portfolio
Sabrina Singh, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a NATO nem fog drónokat és rakétákat megsemmisíteni Ukrajna felett – ellentétben Izraellel –, mivel szerintük alapvető különbségek vannak a két konfliktus között – számolt be az Ukrajinszka Pravda.

A Pentagon szóvivője szerint Ukrajna nagyon sikeresen alkalmazza a modern légvédelmi rendszereket, ezért sikeresen képes megvédeni a területét. Kifejtette azt is, hogy mi a különbség a közel-keleti és az ukrajnai konfliktus között, ami a NATO eltérő hozzáállását eredményezi:

Két nagyon különböző tájról és csatatérről beszélünk. Az elnök, amikor Oroszország megszállta Ukrajnát, arra utasította ezt a részleget, hogy biztosítsa Ukrajnának azt, amire szüksége van a csatatéren.

Singh kiemelte, hogy az amerikai elnök elmondta, hogy nem avatkozik bele az ukrajnai háború eseményeibe, cserébe támogatja Kijevet a szuverén területe visszaszerzéséért folyó küzdelemben. Hozzátette, hogy a kelet-európai közbelépés teljesen máshogy vonná az Egyesült Államokat és a NATO-t a konfliktusba, mint az Izraelt érő támadások esetén. Elmondta továbbá, hogy Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter nemrégiben Rusztem Umerov ukrán kollégájával tartott megbeszélést a további fegyverek szállításáról.

Mint ismert, a NATO több országa is aktív szerepet vállal az Izrael felé kilőtt rakéták semlegesítésében.

Az Egyesült Államok kijelentette korábban, hogy ez a jövőben is így marad, Jeruzsálem számíthat Washington segítségére. Ukrajna hasonlót szeretne elérni, eddig Lengyelország tett ígéretet arra, hogy a területe felé tartó orosz fegyvereket már Ukrajna felett lelövik, ám ez nem aratott osztatlan sikert a NATO tagállamai között. A leggyakrabban az az érv hangzik el, hogy ez túl kockázatos húzás lenne, mivel gyakorlatilag bevonná a katonai szövetséget a háborúba.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
rakéta cirkálórakéta stock