Hihetetlen történet: túlélte a Hamász tavalyi mészárlását, hőstettet hajtott végre az iráni rakétatámadás idején
Globál

Hihetetlen történet: túlélte a Hamász tavalyi mészárlását, hőstettet hajtott végre az iráni rakétatámadás idején

Portfolio
A CNN beszámolt egy tartalékos izraeli katona, Lev Kreitman történetéről, aki túlélte a Hamász tavaly október 7-i mészárlását, a keddi jaffai terrortámadás során pedig saját fegyverével szállt szembe a két terroristával.

Kreitman tavaly október 7-én részt vett a Nova fesztiválon, ahol a Hamász palesztin terrorszervezet támadásba kezdett, és 364 embert megölt, 40 embert pedig túszul ejtett.

A tartalékos katona, aki korábban hat hónapot szolgált Gázában, kedden éppen a környéken tartózkodott, amikor a Tel-Avivhoz tartozó Jaffában két, a ciszjordániai Hebronból származó terrorista késsel, illetve lőfegyverrel támadt a járókelőkre. Az elkövetők hét embert megöltek, tizenhatot pedig megsebesítettek a támadásban.

Egy kamera rögzítette, hogy a merénylet idején – amely egybeesett az Izrael elleni iráni rakétatámadással – Kreitman egy lőfegyverrel lövést ad le, majd elfut. Később már izraeli katonák gyűrűjében tűnik fel.

Kreitman elmondta, kézifegyverét katonai szolgálatát követően is magánál tartja, és mikor felismerte, hogy terrortámadás történt, rögtön beavatkozott. Az egyik terrorista éppen felé tartott, akkor adta le a lövést.

Megpróbáltam a legjobbat kihozni magamból a nagyon őrült helyzetben, riasztások, rakéták és rakétaelfogások közepette az égen

– nyilatkozta a tartalékos.

Az egyik terroristát a katonák lelőtték, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

Itamar Ben-Gvir, a szélsőséges kijelentéseiről ismert nemzetbiztonsági miniszter az X-en „hősnek” nevezte Kreitmant, aki semlegesítette a támadást, az október 7-i Hamász-mészárlás során pedig sok ember életét megmentette.

Címlapkép: Rendőrök és a biztonsági szolgálat emberei a heszínen 2024. október 1-jén, miután fegyveresek járókelőkre nyitottak tüzet Tel-Aviv Jaffa kerületében. Négy ember életét vesztette, hét megsebesült, a két támadót a biztonságiak „semlegesítették”. MTI/EPA/Abir Szultan

Kiszámoló

Unit linked biztosítás költségei

Már nagyon sok éve nem írtam a unit linked biztosításokról (ide tartoznak a nyugdíjbiztosítások is), pedig lehet, hogy kellett volna. Hogy miért nem kötünk unit linked biztosítást, arra egy s

MNB Intézet

SZJA 1% - mire ad a magyar?

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékát egy 1996-os törvény értelmében van lehetőség felajánlani. Ez az egyetlen módja annak, hogy egy állampolgár közvetlenül \"beleszóljon\" az állami k

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
schaefller autóipar beszállító