Természeti katasztrófa ugrasztotta össze Donald Trumpot és Joe Bident
Globál

Természeti katasztrófa ugrasztotta össze Donald Trumpot és Joe Bident

Portfolio
Donald Trump volt amerikai elnök kritikával illette utódját és korábbi riválisát, Joe Bident, amiért szerinte a szövetségi kormányzat "rosszul" reagált az Egyesült Államok délkeleti régióját sújtó Helene hurrikán érkezésére és az azt követő kármentésre - számol be az ABC News.

Donald Trump republikánus elnökjelölt hétfőn a Helene hurrikán sújtotta Georgia állambeli Valdostába látogatott, ahol arról beszélt, a mai nap nem a politikáról szól. Ezt követően mégis kihasználta az alkalmat, hogy Joe Biden demokrata elnököt és Kamala Harris alelnököt ostorozza.

Nagyon nem reagálnak

- mondta, azt állítva, hogy a demokrata kormányzat nem vette fel a kapcsolatot Brian Kemp georgiai kormányzóval. Ezt a republikánus Kemp is cáfolta.

Hadd tisztázzam: hazudik

- vágott vissza Biden az Ovális Irodában tartott tegnapi tájékoztatóján. "Nem tudom, miért csinálja ezt, és amiért ennyire feldühít – nem az érdekel, hogy mit mond rólam, hanem az, hogy mit kommunikál a rászoruló embereknek. Azt sugallja, hogy nem teszünk meg mindent, amit lehet. Pedig igen" - jelentette ki az elnök.

Hétfő délután Kamala Harris alelnök a Szövetségi Vészhelyzet-kezelő Ügynökség (FEMA) washingtoni központjába látogatott, miután a vizit kedvéért lemondta a kampányrendezvényeit. Harris az ügynökség dolgozói előtt kifejtette, beszélt a FEMA igazgatójával, továbbá a georgiai és észak-karolinai kormányzókkal.

Megosztottam velük, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy segítsük a közösségeket a reagálásban és a helyreállításban, és elmondtam nekik, hogy terveim szerint a lehető leghamarabb a helyszínen leszek

- mondta, hozzátéve: az érintett államokba való utazásával nem akarja megzavarni a segélynyújtást, ami a legfontosabb.

Amerikai idő szerint hétfő este Trump azt posztolta a Truth Social oldalára,

KAMALA ÉS JOE NAGYON ROSSZ VÁLASZT AD A HURRIKÁNRA!

A Helene hurrikán legalább 132 embert ölt meg hat államban,

Floridában, Georgiában, Dél-Karolinában, Észak-Karolinában, Tennessee-ben és Virginiában. Georgia állam fővárosában, Atlantában az ítéletidő két nap alatt 280 milliméter esőt hozott, amivel csaknem 140 éves, 1886-ból származó csapadékrekord dőlt meg.

A Moody's Analytics előzetes szakértői becslései szerint a vihar és áradások csak magántulajdonban 15-26 milliárd dollár kárt okozhattak, míg más számítások szerint a természeti katasztrófa kárösszege és gazdasági hatása elérheti a 110 milliárd dollárt.

Címlapkép: Törmelékek vesznek körül egy autót a floridai Steinhatchee-ben, miután a Helene hurrikán 2024. szeptember 27-én áthaladt a településen. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Kisállat biztosítások

A nyulunknak rossz hétvégéje volt, állatorvoshoz kellett vinni mindkét napon. Még 130 ezer forintot sem kellett kifizetnem, miközben a legnagyobb dolog, ami csináltak vele, az a röntgen volt. (Ism

Holdblog

Haldoklik a kínai vállalkozó szellem

\"Az egész iparág a szemünk láttára halt meg. A vállalkozói szellem halott. Nagyon szomorú látni.\" Ezt a mondatot egy pekingi gazdasági-politikai tisztségviselő mondta a Financial... The post

Holdblog

Nagyobb biztonságban élünk, mint valaha

Egykoron a világ egyik legveszélyesebb helye volt Venezuela, mára viszont az országot kirabló rezsim voltaképp biztonságossá tette. De nemcsak Venezuela, hanem az egész világ biztonságosabb,...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Swords-of-Iron_-_Merkava_Mk_4M_02