Netanjahu bemondta: történelmi fordulópont a Hezbollah rettegett vezérének meggyilkolása
Globál

Netanjahu bemondta: történelmi fordulópont a Hezbollah rettegett vezérének meggyilkolása

MTI
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy Szájed Haszan Naszrallahnak, a Hezbollah libanoni fegyveres szervezet vezetőjének a likvidálása történelmi fordulópont, amely megváltoztathatja az erőegyensúlyt a Közel-Keleten, ugyanakkor figyelmeztetett a közelgő napok jelentette erőpróbára.

Naszrallah nem egy terrorista volt, ő volt A terrorista

- szögezte le közleményében Netanjahu, aki az iráni gonosz tengelye motorjának nevezte a libanoni vezetőt. „Naszrallah megölése szükséges lépés volt az általunk kitűzött célok eléréséhez, az északi országrész lakóinak otthonaikba történő biztonságos visszatéréséhez, és a térségbeli erőegyensúlynak a következő évekre történő megváltoztatásához” - közölte Netanjahu.

Alig egy év alatt körülbelül hatvanezer izraelit menekítettek ki a libanoni határ közelében lévő otthonából. A kormányfő szerint Naszrallah likvidálása elősegíti a Hamász palesztin iszlamista szervezet által október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt túszok visszatérését is.

Az izraeli miniszterelnök azzal vádolta a pénteken egy izraeli légicsapás által Bejrútban megölt Hezbollah-vezetőt, hogy Izrael megsemmisítését célzó terv kidolgozója volt.Rendeztük a számlánkat a számtalan izraeli és számos külföldi állampolgár - közöttük amerikaiak százai és franciák tucatjai meggyilkolásának a felelősével” - jelentette ki a kormányfő televíziós nyilatkozatában, az 1983-ban Bejrútban elkövetett merényletekre utalva.

1983-ban az ENSZ által létrehozott többnemzetiségű erőben szolgáló 241 amerikai haditengerész és 58 francia ejtőernyős halt meg két, szinte egy időben Bejrútban elkövetett merényletben. Párizs és Washington a Hezbollahot és Iránt vádolta a merényletek elkövetésével.

Az izraeli kormányfő hangsúlyozta, hogy Naszrallah likvidálása után

eltökéltek az ellenség elleni csapások folytatására.

Nászir Jaszin, a libanoni kormánynak a válság koordinálásával megbízott minisztere szombaton közölte, hogy mintegy egymillió libanoni hagyta el otthonát az izraeli támadások miatt, közöttük százezrek pénteken.

Szombaton megszólaltak a légvédelmi szirénák Jeruzsálem elővárosaiban és a megszállva tartott Ciszjordániában izraeli figyelmeztető alkalmazások alapján, az izraeli hadsereg szerint a légiriadót Libanonból kilőtt lövedék okozta.

A libanoni al-Dzsadíd televízió szerint izraeli légicsapás vette célba szombaton Bejrút Dahíja elővárosának Lajlaki nevű részét, a televízió úgy tudja, a támadás a bejrúti repülőtér közelében történt.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Franklin Resources Inc. - elemzés

Akarok venni egy új osztalékrészvényt, hogy végre bővüljön a portfólióm, az elmúlt időszakban csak adtam belőle. Ezért aztán nézegetem azt a táblát, amit a Top 10 osztalékfizetőre haszn

KonyhaKontrolling

Ki tart szolgasorban?

Internetes fórumok böngészése során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy valaki nem tud felmondani a munkahelyén. Vagy még rosszabb, nem mer ellentmondani a vezetőnek, még akkor sem, ha

GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Összeomlik idén a polar vortex? - Megszólaltak a kutatók, kiderült, milyen tél várhat ránk
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ksz-19 légvédelmi ágyú stock