Megtalálták a Hezbollah-vezér holttestét
Globál

Megtalálták a Hezbollah-vezér holttestét

Portfolio
Megtalálták a romok között a libanoni síita Hezbollah szervezet vezetőjének, Haszan Naszrallah sejknek a holttestét Bejrútban, ahol Izrael intézett légicsapást a szervezet katonai parancsnoksága ellen - közölték biztonsági források. A Hezbollah vasárnap megerősítette, hogy az izraeli támadásokban meghalt Naszrallah egyik helyettese, Ali Karaki is.

Naszrallah holttestét a bejrúti Dahíja negyedben, a Hezbollah főhadiszállásaként használta katonai bunker romjai között találták meg két nappal azután, hogy az izraeli hadsereg légicsapást intézett a lakóházak alatti katonai parancsnokságra.

A beszámolók szerint a holttestet épségben emelték ki, nem voltak rajta látható sebek a támadás nyomán, így halálának oka a vizsgálatok szerint a robbanás erejéből származó súlyos trauma volt.

Karakit illetően a Hezbollah azt közölte, hogy a parancsnok másokkal együtt "mártírhalált halt a cionista bűnözői behatolás során" Bejrútban.

A libanoni síita szervezetet támogató Iránból érkezett jelentések szerint egyelőre azért késik a válasz a Hezbollah vezetőjének likvidálására, mert Teherán elsődleges prioritása jelenleg a Hezbollah újjáépítése, így Naszrallah utódjának megtalálása, új parancsnokok hálózatának felépítése, és számukra a biztonságos kommunikációs rendszer kialakítása.

Az izraeli hadsereg a hétvégén közzétette azokat a képeket, melyek azt mutatják, ahogy a légierő 69. századának F-15-ös vadászgépei pénteken felszállnak a Hacerimben található légibázisról, hogy végrehajtsák a Naszrallah elleni légicsapásokat.

A légitámadásban több mint egy tucat, amerikai gyártmányú precíziós irányítórendszerrel felszerelt, egytonnás bunkertörő bombát vetettek be a Hezbollah vezérének tartózkodási helyén. Az egykori főhadiszállás helyét jelenleg egy hatalmas kráter jelzi.

Noha a jelentős válasz késik, vasárnap is folytatódtak a libanoni rakétatámadások Észak-Izrael ellen, és ezért a polgári védelem felszólította számos ottani település lakóit, hogy maradjanak óvóhelyeik közelében és kerüljék a gyülekezést.

Libanoni közlések szerint az izraeli légierő vasárnap tovább támadta a Hezbollah fellegvárának számító Dahija negyedet Bejrútban, valamint Libanon-szerte csapásokat intézett a szervezet célpontjai ellen: Izraelt célzó hordozórakétákat, fegyverraktárakat és katonai épületeket lőttek.

Címlapkép forrása: Chris McGrath/Getty Images

Holdblog

Haldoklik a kínai vállalkozó szellem

\"Az egész iparág a szemünk láttára halt meg. A vállalkozói szellem halott. Nagyon szomorú látni.\" Ezt a mondatot egy pekingi gazdasági-politikai tisztségviselő mondta a Financial... The post

Holdblog

Nagyobb biztonságban élünk, mint valaha

Egykoron a világ egyik legveszélyesebb helye volt Venezuela, mára viszont az országot kirabló rezsim voltaképp biztonságossá tette. De nemcsak Venezuela, hanem az egész világ biztonságosabb,...

Kasza Elliott-tal

Franklin Resources Inc. - elemzés

Akarok venni egy új osztalékrészvényt, hogy végre bővüljön a portfólióm, az elmúlt időszakban csak adtam belőle. Ezért aztán nézegetem azt a táblát, amit a Top 10 osztalékfizetőre haszn

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

KonyhaKontrolling

Ki tart szolgasorban?

Internetes fórumok böngészése során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy valaki nem tud felmondani a munkahelyén. Vagy még rosszabb, nem mer ellentmondani a vezetőnek, még akkor sem, ha

GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Összeomlik idén a polar vortex? - Megszólaltak a kutatók, kiderült, milyen tél várhat ránk
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ksz-19 légvédelmi ágyú stock