Izrael hadereje bejelentette: meghalt a Hezbollah vezetője, a Közel-Kelet egyik legbefolyásosabb alakja
Globál

Izrael hadereje bejelentette: meghalt a Hezbollah vezetője, a Közel-Kelet egyik legbefolyásosabb alakja

Portfolio
Tegnap este óta nem volt világos, hogy a Hezbollah vezetője, Hasszán Naszrallah túlélte-e az izraeli légierő támadását. Az izraeli védelmi erők (IDF) szombat reggel arról számoltak be, hogy a terrorvezér meghalt az akcióban.

Naszrallah többé nem terrorizálhatja a világot

– ezzel a rövid üzenettel tudatta egy X-en közzétett bejegyzésben az IDF, hogy a Hezbollah vezetője is meghalt a péntek esti támadás során Libanon fővárosában. A csapás hatalmas károkat okozott az iszlamista mozgalom főhadiszállásán, sokan már akkor biztosra vették, hogy a szervezet vezetője nem élte túl a támadást. A 64 éves vezér 32 éve vezette a síita csoportot.

Irányítását az ellenfelei is karizmatiksunak ismerték el, ezért az elmúlt évtizedekben a Közel-Kelet egyik legbefolyásosabb alakjává nőtte ki magát.

A Hezbollah még mindig nem ismerte el a vezetője halálát, ezért továbbra sem lehet 100 százalékosan megerősíteni az információkat. Az IDF szerint végeztek Ali Karakivel, a Hezbollah déli frontjának parancsnokával, valamint a mozgalom más vezetőivel is.

Kérdéses, hogy hogyan folytatódik ezt követően a háború az iszlamisták és Izrael között, lesz-e szárazföldi támadás, valamint a Hezbollah beveti-e azt a több tízezresre becsült hatalmas rakétaarzenált, amit az elmúlt években halmoztak fel a déli szomszédjuk elleni háborúra felkészülve. Naszrallah halála egyben hatalmas kihívások elé is állítja a csoportot, hiszen számos parancsnokuk halt meg az elmúlt egy évben, ezért nehéz lesz pótolni a vezetést.

Címlapkép forrása: Khamenei.ir via Wikimedia Commons

KonyhaKontrolling

Ki tart szolgasorban?

Internetes fórumok böngészése során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy valaki nem tud felmondani a munkahelyén. Vagy még rosszabb, nem mer ellentmondani a vezetőnek, még akkor sem, ha

GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

Holdblog

Ez Amerika kedvenc befektetése

Ugyan tipikusan a posztszovjet térséghez kötjük a saját ingatlanhoz való ragaszkodást, de tőlünk nyugatra is szeretik a lakástulajdont. Amerikában is az ingatlan a legnépszerűbb befektetés...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette a kormány: itt az új kamatmentes hitel, 50 millió is felvehető
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Reuters-forrásmegjelelölés-orosz-ukran-haboru-onjaro-loveg-onjaro-tarack-ukran-m109-tuzerseg-tuzersegi-csapas