FONTOS Ezek a munkák vannak a legnagyobb veszélyben – A tiéd köztük van?
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton
Globál

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Portfolio
Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.
Megosztás

Nyugati agytröszt: egyetlen döntéssel alaposan meg lehetne rengetni Oroszországot

Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek.

Nyugati agytröszt: egyetlen döntéssel alaposan meg lehetne rengetni Oroszországot
Megosztás

Apró célpontnak tűnik, de annál nagyobb stratégiai jelentőséggel bír: csapást mértek az oroszok az ukrán támaszpontra

Az orosz légierő újabb támadást hajtott végre a stratégiai jelentőségű Kígyó-sziget ellen. A szeptember 27-én éjszaka végrehajtott akció során Tu-22M3 típusú rakétahordozók Kh-22 cirkálórakétákkal mértek csapást a Fekete-tengerben található területre - jelentette az EurasianTimes.

Apró célpontnak tűnik, de annál nagyobb stratégiai jelentőséggel bír: csapást mértek az oroszok az ukrán támaszpontra
Megosztás

Egészségügyi központot ért orosz támadás

Az ukrán belügyminiszter szerint egészségügyi központot ért orosz támadás az északkelet-ukrajnai Szumiban szombat reggel, többen meghaltak. A város mindössze alig harminc kilométerre fekszik az orosz határtól. A térségben rendszeresen hajt végre bombatámadásokat Moszkva, ezek ráadásul fokozódtak augusztus óta, mióta Kijev hadműveletet indított az oroszországi Kurszk megye területe ellen.

(MTI)

Megosztás

Alaposan lemaradva másolja Moszkva Ukrajna szuperfegyverét: ez teljesen átalakíthatja az orosz stratégiát

Az orosz haditengerészet új korszakba lép: megkezdődött az ország első pilóta nélküli katonai hajójának sorozatgyártása. A Leningrádi területen található Kingisepp városában működő gépgyártó üzem egy többfunkciós, autonóm működésre tervezett hidrográfiai drónhajót készít - közölte az Army Recognition.

Alaposan lemaradva másolja Moszkva Ukrajna szuperfegyverét: ez teljesen átalakíthatja az orosz stratégiát
Megosztás

Nagyméretű támadást indított Moszkva hajnalban Ukrajna ellen

Rengeteg drónnal és több rakétával támadtak az orosz erők szombat hajnalban Ukrajnára. A kijevi hatóságok azonban elmondták, hogy a légvédelem jól működött, ennek köszönhetően pedig 69 darab Sahed-136 típusú drónt semmisítettek meg, valamint két Kh-59/69 rakétát hatástalanítottak.

Nem sikerült minden támadó eszközt elhárítani viszont, két Iszkander-M típusú rakétával is lőtte Moszkva szomszédját, valamint 4 darab Sahed-drónt sem sikerült lelőni. Ezek közül egy Oroszország felé tartott, míg három eltűnt a radarokról.

Összesen 13 ukrán megye területén számoltak be támadásról.

(Ukrajinszka Pravda)

Megosztás

ORFK adatok

Az ukrán-magyar határszakaszon 6504-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6028-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

(ORFK)

Megosztás

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

Tegnapi tudósításunkat itt olvashatja vissza:

Címlapkép forrása: Portfolio

KonyhaKontrolling

Ki tart szolgasorban?

Internetes fórumok böngészése során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy valaki nem tud felmondani a munkahelyén. Vagy még rosszabb, nem mer ellentmondani a vezetőnek, még akkor sem, ha

GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

Holdblog

Ez Amerika kedvenc befektetése

Ugyan tipikusan a posztszovjet térséghez kötjük a saját ingatlanhoz való ragaszkodást, de tőlünk nyugatra is szeretik a lakástulajdont. Amerikában is az ingatlan a legnépszerűbb befektetés...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette a kormány: itt az új kamatmentes hitel, 50 millió is felvehető
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
oroszország-ukrajna-amerikai-egyesült-államok-robotrepülőgép-orosz-ukrán-háború-kazettás-bomba-storm-shadow-atacms