Amerika nagyon dühös: úgy érzik, átverte őket legnagyobb szövetségesük
Globál

Amerika nagyon dühös: úgy érzik, átverte őket legnagyobb szövetségesük

Portfolio
Izrael nemhogy nem szólt arról Amerikának, hogy likvidálni akarják a Hezbollah vezérét, de egyenesen arról tárgyaltak a művelet kivitelezése közben Washingtonnal, hogy tűzszünetet szeretnének kötni a libanoni fegyveres szervezettel – írja a Times of Israel.

A lap információi szerint az izraeli vezetés nem tájékoztatta Amerikát arról, hogy likvidálni tervezik Haszán Naszrallah Hezbollah-vezért, helyette inkább arról tárgyaltak Washingtonnal, hogy tűzszünetet szeretnének.

Emiatt az Egyesült Államok úgy érzi, szövetségesük most csúnyán átverte őket.

A lap arról is beszámol egyébként, hogy Izrael vezetésében is sokáig vita volt Naszrallah likvidálásával kapcsolatosan. Joav Gallant védelmi miniszter, a Sin Bét és a Moszad támogatta az akciót, míg a civil miniszterek egy része ellenezte azt.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök eleinte tájékoztatni akarta az Egyesült Államokat a készülő csapásról, de aztán kiadta a parancsot Gallantnak, hogy indítsák meg a támadást, ha lehetőség adódik a Hezbollah-vezér megölésére. Szerdán merült fel először Naszrallah megölése, mint opció, péntek este már le is bombázták a terroristavezér bunkerét.

Nem világos, hogy éri-e Izraelt bármilyen retorzió az Egyesült Államok részéről, valószínűleg egy-két csalódott hangnemű közleményen kívül nem lesz semmilyen negatív következménye az eseménynek a két ország kapcsolatára nézve.

Címlapkép forrása: Portfolio

Kasza Elliott-tal

Franklin Resources Inc. - elemzés

Akarok venni egy új osztalékrészvényt, hogy végre bővüljön a portfólióm, az elmúlt időszakban csak adtam belőle. Ezért aztán nézegetem azt a táblát, amit a Top 10 osztalékfizetőre haszn

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

KonyhaKontrolling

Ki tart szolgasorban?

Internetes fórumok böngészése során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy valaki nem tud felmondani a munkahelyén. Vagy még rosszabb, nem mer ellentmondani a vezetőnek, még akkor sem, ha

GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem hallottál róla, de a pénznél is fontosabbá válhat – Itt az évtized legjobb befektetése?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
benjamin netanjahu public domain