Aggódhat Donald Trump, nem éppen kedvező számok érkeztek számára
Globál

Aggódhat Donald Trump, nem éppen kedvező számok érkeztek számára

Portfolio
A Bloomberg News/Morning Consult legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Kamala Harris demokrata elnökjelölt enyhe előnyt szerzett republikánus riválisával, Donald Trumppal szemben hat kulcsfontosságú csatatérállamban, míg egy hetedikben fej fej mellett állnak – írja a Reuters.

A felmérés eredményei alapján Kamala Harris Nevadában 7, Pennsylvaniában 5, Arizonában, Michiganben és Wisconsinban 3, Észak-Karolinában pedig 2 százalékpontos előnyt élvez. Georgiában a két jelölt támogatottsága megegyezik.

A számok hibahatáron belül vannak, így nagy küzdelem várható az úgynevezett csatatérállamokban, amelyekben a november 5-i elnökválasztás eldől majd.

Az 50 államból 43-ban nagyjából most megjósolható, hogy melyik jelölt győz majd, az említett államokban azonban kicsi a különbség a két jelölt között. Mivel az elnököt közvetve, az 50 állam elektorai választják, ezért nem az a jelölt győz, aki összességében a legtöbb szavazatot szerzi, hanem az, aki a legtöbb elektort tudhatja maga mögött. (Az államok között lakosságszám alapján osztják ki az elektorok számát.)

Összességében a hét államban Harris 3 százalékponttal vezet a valószínű szavazók körében, ami 2 százalékponttal nagyobb előny, mint az előző hónapban mért adat. A felmérés szerint a valószínű szavazók 47%-a gondolja úgy, hogy Harris fog győzni, míg 40% Trump győzelmét valószínűsíti.

A gazdaság kezelésének kérdésében Trump még mindig előnyben van, de ez az előny csökkenő tendenciát mutat. A legutóbbi felmérésben már csak 4 százalékpontos volt a különbség, szemben az augusztusi 6 százalékponttal.

A bevándorlás témakörében Trump 14 százalékpontos előnyt élvez, annak ellenére, hogy a szeptember 10-i vita során alaptalan kijelentést tett a haiti bevándorlókkal kapcsolatban.

A New York Times hétfőn ismertetett felmérése szerint a csatatérállamok közül Trump vezet Arizonában, Georgiában és Észak-Karolinában.

A csatatérállamok jelentőségéről ebben a cikkünkben írtunk:

Címlapkép forrása: MTI/AP/Alex Brandon

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

KonyhaKontrolling

Ki tart szolgasorban?

Internetes fórumok böngészése során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy valaki nem tud felmondani a munkahelyén. Vagy még rosszabb, nem mer ellentmondani a vezetőnek, még akkor sem, ha

GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

Holdblog

Ez Amerika kedvenc befektetése

Ugyan tipikusan a posztszovjet térséghez kötjük a saját ingatlanhoz való ragaszkodást, de tőlünk nyugatra is szeretik a lakástulajdont. Amerikában is az ingatlan a legnépszerűbb befektetés...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette a kormány: itt az új kamatmentes hitel, 50 millió is felvehető
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz-ukrán-fegyver-háború-hadsereg-bmp-katona-katonaság-konfliktus-ukrajna