Meghökkentő kommentár jött Moszkvából: nincs semmilyen ukrán titkos fegyver, az orosz hadsereg nagyot hibázott
Globál

Meghökkentő kommentár jött Moszkvából: nincs semmilyen ukrán titkos fegyver, az orosz hadsereg nagyot hibázott

Portfolio
Ma hajnalban felrobbant egy hatalmas lőszerraktár Oroszország Tver régiójában, az orosz védelmi minisztériummal jó kapcsolatot ápoló Rybar elemzőház érdekes módon cáfolta a titkos ukrán fegyverekről és NATO-beavatkozásról szóló pletykákat és az orosz haderő döntéshozóit kritizálta.

A Rybar elemzői azzal kezdik eszmefuttatásukat, hogy meglepte őket, hogy sokan úgy látják, hogy valamilyen nyugati titkos fegyver támadta meg a Tver-régiót, holott

Oroszország területeit számtalan hasonló támadás érte már az elmúlt fél évben.

Arról van szó, hogy egy ukrán fejlesztésű drón repült be az orosz légtérbe, majd robbantotta fel a hatalmas lőszerraktárat.

Sok mindent mondtunk már az elmúlt hat hónapban a dróntámadások kivédésével kapcsolatos problémákról. Volt fejlődés, de még sokat kell dolgozni ezen. Csak remélni tudjuk, hogy ez a munka nem csupán üres szlogenekből és egyszerű megoldásokból áll majd”

– írják.

A Rybar ezután kitért arra, hogy rengetegszer előfordult már, hogy az ukrán haderő orosz lőszerraktárakat robbantott fel, főleg mióta megkapták a HIMARS és Storm Shadow rendszereket. Az orosz elemzők szerint ez a nehézség már megoldódott a „különleges műveleti zónában” (vagyis Ukrajnában) azzal, hogy szétszórják a lőszerraktárakat sok kisebb egységre.

Lehet, hogy valaki naivan azt hiszi, hogy a harci terület csak az új régiókra terjed ki és az AFU-nak nincsenek nagy hatótávolságú fegyverei és hogy ezeket a drónokat a balti államokból vagy Kazahsztánból indítják. Meglepő, hogy ezek a vélemények elég gyakoriak, még úgy is, hogy fél éve folyamatosak az ilyen támadások”

– írják.

A Rybar szoros kapcsolatot ápol az orosz védelmi minisztériummal, érdekes, hogy most olyan véleményt tettek közzé, amely sok orosz háborúpárti véleményvezérrel szöges ellentétben van. Egyes orosz véleményvezérek ugyanis úgy vélik, a támadást a NATO indított és / vagy valamilyen titkos nagy hatótávolságú rakétát adtak át Ukrajnának. Egyébként nem ritkaság, hogy az orosz think-tank finoman kritizálja a haderő döntéshozóit.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Terrorcselekmények Európában

Nyakunkon a világvége, jönnek a migránsok, felrobbantanak minket és minden templomból mecset lesz, ideje fellázadnunk a muszlim elnyomás ellen. Már ki sem lehet mozdulni otthonról, bármikor felr

RSM Blog

Az ESG és a HR

Az ESG, vagyis az Environmental, Social & Governance (Környezetvédelmi, Társadalmi és Irányítási) keretrendszer jelentése és célja, hogy a vállalatok hosszú távon is fenntartható működést

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ursula von der Leyen bejelentette az EU új vezetőit, meglepő terület juthat a magyar jelöltnek
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
gazrobbanas-gaz-tuz