Árvíz: új helyzetről jelentett a MÁV
Globál

Árvíz: új helyzetről jelentett a MÁV

Portfolio
Szerda reggeltől fokozatosan újraindul a távolsági vonatok közlekedése is Budapest és Bécs között, az osztrák vasút azonban továbbra sem javasolja az utazást Ausztria felé. Bécs és Linz között a közlekedés továbbra is bizonytalan - közölte a MÁV.

A szerelvényfordulók miatt várhatóan a kora délutáni órákig néhány vonat csak Hegyeshalomig közlekedik, ahonnan EuRegio járatokkal, vagy a következő távolsági vonattal utazhatnak tovább.

Az első, teljes útvonalon közlekedő távolsági vonat a Keleti pályaudvarról 7:40-kor Bécs felé elindult railjet xpress (rjx 60), azonban már a Keletiből 6:40-kor elindult railjet (rjx 162) utasai is eljutnak Bécsig hegyeshalmi átszállással.

A RAILJETEK, A BÉCSI EUROCITYK ÉS A KÁLMÁN IMRE EURONIGHT TOVÁBBI INTÉZKEDÉSIG CSAK HEGYESHALOMIG KÖZLEKEDNEK, ILLETVE ONNAN INDULNAK BUDAPEST FELÉ.

A Keleti pályaudvar és Hegyeshalom között közlekedő nemzetközi vonatok a fennakadás végéig helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

Győri vagy hegyeshalmi átszállással biztosított az eljutás Bécsig, illetve Bécs felől Budapestig, azonban hosszabb eljutási idővel kell számolni.

A  jelenlegi információk alapján a Bécsen túli (Wien Hbf.), Salzburg felé lévő állomások még nem érhetők el vasúton. A heves esőzések és az árvízhelyzet miatt Ausztriában továbbra is lehet járatkimaradásokra, fennakadásokra és késésekre számítani.

 Az árvízzel kapcsolatos friss információkat az alábbi cikkünkben követjük nyomon:

 A Regiojet tájékoztatása szerint várhatóan szerdától ismét közlekednek a Regiojet-járatok Bécs-Hegyeshalom-Budapest között, - a 1065-ös számú vonat kivételével. Szerdán még nem közlekedik a Bécsből 7:34-kor a Déli pályaudvarra induló RegioJet. A kialakult helyzet miatt még előfordulhatnak késések.

Csehországban a kiterjedt áradások miatt továbbra is korlátozzák még a vasúti forgalmat.

Metropol EuroNight Varsó–Budapest közvetlen kocsijai szeptember 19-ig nem közlekednek. Hungária EuroCity mindkét járata Budapest–Berlin–Budapest között jelenleg korlátozás nélkül közlekedik mindkét irányban.

Az árvízvédelmi készültség miatt lezárták a 10-es főút Neszmély és Süttő közötti szakaszát. A korlátozáshoz igazodva mától már csak Esztergom és Süttő között közlekednek az S74-es vonatok pótlóbuszai. Neszmély és Komárom között a Volánbusz menetrend szerinti járataival lehet utazni, melyeken elfogadják a vasúti jegyeket is.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Az ESG és a HR

Az ESG, vagyis az Environmental, Social & Governance (Környezetvédelmi, Társadalmi és Irányítási) keretrendszer jelentése és célja, hogy a vállalatok hosszú távon is fenntartható működést

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ursula von der Leyen bejelentette az EU új vezetőit, meglepő terület juthat a magyar jelöltnek
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet