Kritikus ponton érte támadás Ukrajnát
Globál

Kritikus ponton érte támadás Ukrajnát

MTI
Csapást mért az orosz hadsereg ukrán hadiipari vállalatok működését biztosító energetikai létesítményekre, valamint fegyver-, lőszer- és hadianyagraktárokra - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadijelentés a hat ukrajnai frontszakasz közül négyről számolt be előretörésről. A harkivi és a donyecki régióban húszban nevezte meg az orosz erők által visszavert ellentámadások számát, Kurszk megyéből pedig négy támadási, és öt - a határon át megkísérelt - betörési kísérlet meghiúsításáról adott számot.

A "különleges hadművelet" övezetében a moszkvai összegzés szerint több mint 1950 ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan, Kurszk irányában pedig mintegy négyszáz.

Az orosz beszámoló az Ukrajnában az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között két harckocsit, öt páncélozott harcjárművet, egy 155 milliméteres önjáró és öt vontatott tarackot, egy HIMARS-rakétát, továbbá 36 drónt.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a Kurszk megyébe betört ukrán erők az elmúlt nap folyamán egyebek között két harckocsit, egy svéd CV-90-es gyalogsági harcjárművet és 14 páncélozott harcjárművet veszítettek.

A Moszkvában kiadott tájékoztatás értelmében az ukrán fél az augusztus 6-án indított támadás során több mint 14200 embert, 119 harckocsit, 45 gyalogsági harcjárművet, 91 páncélozott személyszállító járművet, 743 páncélozott harcjárművet, 445 gépkocsit, 103 tüzérségi löveget és 28 sorozatvetőt veszített.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több más településéről is jelentettek kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kedden közölte, hogy likvidálta az ukrán katonai hírszerzés (GUR) egyik ügynökét, aki arra készült, hogy felrobbantsa egy hadiipari vállalat egyik vezetőjének gépkocsiját a szverdlovszki régióban. A gyanúsított az elfogására irányuló kísérlet közben ellenállást tanúsított, ezért lelőtték, a lehetséges tettestársait keresik.

Az FSZB a "Luhanszki Népköztársaságban" őrizetbe vett egy orosz állampolgárt, aki kritikus infrastruktúrára vonatkozó adatokat továbbított az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak (SZBU). Kémkedés címén büntetőeljárás indult ellene.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

RSM Blog

Az ESG és a HR

Az ESG, vagyis az Environmental, Social & Governance (Környezetvédelmi, Társadalmi és Irányítási) keretrendszer jelentése és célja, hogy a vállalatok hosszú távon is fenntartható működést

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.15

A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj ára, fajtától függően 70 dollárnál is kevesebbet adnak most egy hordó olajért. Az alacso

Holdblog

Nem a hadsereg, a tudás számít

Az USA a világ vezető hatalma - már ha a hagyományos megközelítést nézzük. Ha azonban a hatalom újfajta megnyilvánulásai fontosak, akkor az Egyesült Államok szép... The post Nem a hadsereg,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ursula von der Leyen bejelentette az EU új vezetőit, meglepő terület juthat a magyar jelöltnek
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán zászló tank harckocsi orosz-ukrán háború