Halállistát készítene Oroszország erős embere: ők lennének rajta
Globál

Halállistát készítene Oroszország erős embere: ők lennének rajta

Portfolio
Oroszországnak listát kell készítenie azokról az emberekről, akik bűntetteket hajtanak végre ellenük, majd valamikor a jövőben, amikor ezek a személyek nem számítanak rá, megtorlást kell ellenük végrehajtani – írta ki Telegram-oldalára Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

Az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke felidézi: a történelem folyamán számtalanszor előfordult, hogy a Szovjetunió késleltetve vett vendettát ellenségein, így járt Trockij, Konovalec és Bandera is. Leon Trockij volt bolsevik forradalmár volt, Jevhen Konovalec és Sztyepan Bandera pedig ukrán nacionalista vezetők voltak. Mindhárom férfival az NKVD, KGB végzett.

Most hozzájuk során „mindenféle Johnson, Borrell és egyéb russzofób szemét” próbál ártani Oroszországnak, azzal, hogy megengedik Ukrajnának, hogy mélyen az ellenséges állam területén belülre lőjenek – írja Medvegyev. Boris Johnson Nagy-Britannia volt miniszterelnöke, Josep Borrell az EU külügyi főtárgyalója. Hozzáteszi: szerinte, ahogy a történelemben korábban, úgy most is bosszút kell állni Oroszország ellenségein.

Az ilyen műveleteket gondosan ki kell tervelni és nem is mindig sikerülnek. De meg kell őket kezdeni és ez nagyon fontos. Az igazság és az ártatlan áldozatok nevében”

– írja az orosz vezető.

„A fő cél az elkerülhetetlenség. Teljesen mindegy, mikor, hol éri őket el a végzet. A lényeg az elkerülhetetlenség. Így minden teremtmény, származástól, hitvilágtól, állampolgárságtól vagy pozíciótól függően, aki bűnt követett el a nemzetünk és annak lakossága ellen, olyan emberek, akik Kurszk lakosainak meggyilkolásért kiáltanak, tudni fogják, hogy üldözöttek lesznek” – írja Medvegyev.

Szerinte ez a tudat önmagában olyan nehézségeket fog hozni az érintett vezetők életében, hogy „mérgezett patkányként” fognak idegesen bujkálni a nyilvánosság elől, sőt, lehet, hogy meg is halnak majd a félelemtől.

Végül Medvegyev azt javasolja, hogy

érdemes lenne egy listát létrehozni Oroszország ellenségeiről, itt nyilvános adataik, elérhetőségek is szerepelnének.

A volt orosz elnök szerint ez „jogi aggályokat” vetne fel, de ugyanakkor megjegyzi: szerinte az ellenségeik is működtetnek ilyen listákat. Itt vélhetően vagy a nyugati szankciós listákra, vagy az ukrán Mirotvorec adatbázisra gondol, ezt nem fejti ki pontosan.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Az ESG és a HR

Az ESG, vagyis az Environmental, Social & Governance (Környezetvédelmi, Társadalmi és Irányítási) keretrendszer jelentése és célja, hogy a vállalatok hosszú távon is fenntartható működést

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.15

A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj ára, fajtától függően 70 dollárnál is kevesebbet adnak most egy hordó olajért. Az alacso

Holdblog

Nem a hadsereg, a tudás számít

Az USA a világ vezető hatalma - már ha a hagyományos megközelítést nézzük. Ha azonban a hatalom újfajta megnyilvánulásai fontosak, akkor az Egyesült Államok szép... The post Nem a hadsereg,

Holdblog

Az infláció árnyékában

Nem lesz könnyű dolga a következő MNB elnöknek. Kérdés, hogyan tartsa alacsonyan az inflációt, miközben a kormány próbál valami növekedést kipréselni a gazdaságból. Főleg úgy,... The po

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Robban az ingyenes szigetelési program Magyarországon, kormányzati beavatkozás jöhet
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ukrajna háború koronyevó kurszk kedd támadás orosz ukrán errősítés hacok fegyverek