Volodimir Zelenszkij: rengeteg embert veszítünk, nagyon kemény, ami most folyik
Globál

Volodimir Zelenszkij: rengeteg embert veszítünk, nagyon kemény, ami most folyik

Portfolio
Az ukrán elnök aggodalmát fejezte ki a nyugati fegyverszállítmányok késlekedése miatt egy vasárnap sugárzott CNN-interjúban. Volodimir Zelenszkij szerint ez jelentős veszteségeket okoz az ukrán csapatoknak.

Miközben Oroszország teret nyer Kelet-Ukrajna egyes részein, különösen Pokrovszk környékén, Zelenszkij "nagyon keménynek" írta le a helyzetet. Kiemelte, hogy az ottani ukrán dandárok fele nincs megfelelően felszerelve.

Így rengeteg embert veszítünk. Embereket veszítesz, mert nincsenek felfegyverzett járművekben... nincs tüzérségük, nincsenek tüzérségi lövedékeik

- nyilatkozta az ukrán elnök.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és az európai országok által ígért fegyverszegélyek túl lassan érkeznek. Elmondása szerint 14 dandár felszerelésére lenne szükség a készenléthez, de eddig még négyet sem sikerült teljesen felszerelni.

Az ukrán elnök a közeljövőben találkozni fog Joe Biden amerikai elnökkel, ahol bemutat egy tervet a háború befejezésére. Emellett megismétli kérését, hogy Ukrajna használhassa az amerikai nagy hatótávolságú fegyvereket oroszországi katonai célpontok ellen.

Zelenszkij szerint az egyetlen dolog, amitől Vlagyimir Putyin orosz elnök tart, az a népe reakciója, ha a háború költségei miatt szenvedni fog. "Erőssé kell tenni Ukrajnát, és meglátják, hogy Putyin leül majd tárgyalni" - fogalmazott.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.15

A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj ára, fajtától függően 70 dollárnál is kevesebbet adnak most egy hordó olajért. Az alacso

Holdblog

Nem a hadsereg, a tudás számít

Az USA a világ vezető hatalma - már ha a hagyományos megközelítést nézzük. Ha azonban a hatalom újfajta megnyilvánulásai fontosak, akkor az Egyesült Államok szép... The post Nem a hadsereg,

Holdblog

Az infláció árnyékában

Nem lesz könnyű dolga a következő MNB elnöknek. Kérdés, hogyan tartsa alacsonyan az inflációt, miközben a kormány próbál valami növekedést kipréselni a gazdaságból. Főleg úgy,... The po

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Amióta világ a világ, ilyen még nem volt az USA-ban
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Donald Trump bejelentette: újra indul az elnökségért