Maduro elleni merényletkísérlet? – Amerikai, spanyol és cseh gyanúsítottakat vettek őrizetbe
Globál

Maduro elleni merényletkísérlet? – Amerikai, spanyol és cseh gyanúsítottakat vettek őrizetbe

Portfolio
A venezuelai hatóságok külföldi állampolgárt vettek őrizetbe az ország destabilizálására irányuló állítólagos tervekkel kapcsolatban. Diosdado Cabello belügyminiszter szombati sajtótájékoztatóján közölte, hogy két spanyol, három amerikai és egy cseh állampolgárt tartóztattak le.

A venezuelai tisztviselő szerint a két spanyol gyanúsított állítólag kapcsolatban állt a spanyol titkosszolgálattal, és egy polgármester meggyilkolását tervezte. A madridi kormány tagadta ezt az állítást – írja a Reuters.

Cabello a három amerikai állampolgárt és a cseh gyanúsítottat terrorcselekményekben való részvétellel vádolta, beleértve Nicolás Maduro elnök és más tisztségviselők elleni állítólagos merényletek tervét.

A miniszter hozzátette, hogy mintegy 400, az Egyesült Államokból származó puskát is lefoglaltak.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy „egy amerikai katonatisztet” vettek őrizetbe Venezuelában, és tudomásuk van további két amerikai állampolgár feltételezett letartóztatásáról. Ugyanakkor határozottan cáfolta, hogy az Egyesült Államoknak köze lenne bármilyen, a kormány megdöntésére irányuló összeesküvéshez.

Minden olyan állítás, miszerint az Egyesült Államok részt vesz venne a Maduro megbuktatására irányuló összeesküvésben, kategorikusan hamis

– jelentette ki az amerikai külügyi szóvivő.

A spanyol külügyminisztérium további információkat kért Venezuelától az üggyel kapcsolatban. Egy névtelenséget kérő forrás elmondta, hogy a spanyol nagykövetség szóbeli jegyzéket küldött a venezuelai kormánynak, amelyben hozzáférést kér a letartóztatott állampolgárokhoz.

Az incidens várhatóan tovább mélyíti a feszültséget Venezuela és az érintett országok között, különösen a júliusi vitatott venezuelai elnökválasztást követően, amelyet az Egyesült Államok és az Európai Unió is szabálytalannak nevezett.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.15

A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj ára, fajtától függően 70 dollárnál is kevesebbet adnak most egy hordó olajért. Az alacso

Holdblog

Nem a hadsereg, a tudás számít

Az USA a világ vezető hatalma - már ha a hagyományos megközelítést nézzük. Ha azonban a hatalom újfajta megnyilvánulásai fontosak, akkor az Egyesült Államok szép... The post Nem a hadsereg,

Holdblog

Az infláció árnyékában

Nem lesz könnyű dolga a következő MNB elnöknek. Kérdés, hogyan tartsa alacsonyan az inflációt, miközben a kormány próbál valami növekedést kipréselni a gazdaságból. Főleg úgy,... The po

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Amióta világ a világ, ilyen még nem volt az USA-ban
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
időjárás-figyelmeztetés-japán-vihar-trópusi-vihar-tájfun