FONTOS Minden országnak választania kell majd az USA és Kína között
Intenzív dróntámadást hajtott végre Moszkva, lelombozó híreket kapott Kijev – háborús híreink vasárnap
Globál

Intenzív dróntámadást hajtott végre Moszkva, lelombozó híreket kapott Kijev – háborús híreink vasárnap

Portfolio
Oroszország az éjjel új támadáshullámot indított Ukrajna déli területei ellen, főként Odessza környékét támadva. A brit külügyminiszter szerint további egyeztetésekre és vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy eldöntsék: hasznos lenne-e egyáltalán Kijevnek az, ha nyugati fegyverekkel lőhetnék Oroszországot. A legfrissebb hírek az ukrajnai háborúról vasárnap.
Megosztás

Harkivot bombázták délután az oroszok

Az ukrán hatóságok szerint legalább harmincöt ember megsebesült az orosz tüzérségi támadások következtében.

A nagyváros elleni támadást leszámítva a délutáni órákban szokatlanul csendes az ukrán front, komolyabb támadásokról 11:30 óta nem érkeztek hírek.

(Telegram)

Megosztás

Alaposan megszórták Ukrajnát az oroszok

Oroszország egy hét leforgása alatt mintegy harminc darab különböző típusú rakétát, több mint nyolcszáz irányított légibombát és csaknem háromszáz csapásmérő drónt vetett be Ukrajna ellen - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap a Facebookon.

(MTI)

Megosztás

A brit külügyminiszter friss bejelentése hideg zuhanyként fogja érinteni Kijevet: ennyit az elsöprő ukrán bombázásokról?

David Lammy brit külügyminiszter szerint az Ukrajnának szállított nagy hatótávolságú nyugati rakéták oroszországi célpontok elleni bevetésének engedélyezéséről szóló döntés előtt meg kell vizsgálni, hogy ez hozzájárul-e vagy sem az orosz hadsereg visszaveréséhez.

A brit külügyminiszter friss bejelentése hideg zuhanyként fogja érinteni Kijevet: ennyit az elsöprő ukrán bombázásokról?
Megosztás

Biden jobb keze bírálta a békemissziókat és Trump tervét is

Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója szombati nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Ukrajnának kell irányítania a háború befejezésének módját. Kritizálta azokat a béketerveket, amelyek ezt nem veszik figyelemben, továbbá bírálta azt a kijelentést is – amelyet a magyar kormány is többször megismételt –, hogy Donald Trump egy nap alatt képes lenne lezárni a háborút.

Biden jobb keze bírálta a békemissziókat és Trump tervét is
Megosztás

Oroszország és Irán titkos nukleáris paktumot kötött, az Egyesült Államok beavatkozással fenyeget

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság egyre aggasztóbbnak tartja, hogy Oroszország titkos információkat és technológiát oszt meg Iránnal, amely segítheti Teheránt a nukleáris fegyverek gyártásában. Cserébe Irán ballisztikus rakétákat szállít Moszkvának, amelyeket az ukrajnai háborúban használhat fel. Joe Biden elnök kijelentette, az Egyesült Államok minden eszközt bevetnek, hogy megakadályozzák az iráni atomfegyverek gyártását – számolt be a Bloomberg.

Oroszország és Irán titkos nukleáris paktumot kötött, az Egyesült Államok beavatkozással fenyeget
Megosztás

Teljes csendben új, az orosz védelmi ipart megbénító szankciókat vetettek ki

Az amerikai és európai szankciók most már a digitális szolgáltatásokra is kiterjednek Oroszország ellen, ami a védelmi ipar gyártását, de az energiacégek működését is megbéníthatja. Jelentős költségvetési bevételektől is elvágták Moszkvát.

Teljes csendben új, az orosz védelmi ipart megbénító szankciókat vetettek ki
Megosztás

Intenzív dróntámadást hajtott végre Moszkva, Berlin óva intette az ukránokat – háborús híreink vasárnap

Az ukrán légierő közlése szerint az ország légvédelmi egységei megsemmisítettek 10 drónt abból a 14-ből, amelyeket Oroszország az éjszaka folyamán indított Ukrajna területe ellen. A Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett információk szerint Oroszország emellett két Iszkander M-ballisztikus rakétát és egy Kh-59-es irányított légvédelmi rakétát is indított a déli Odesszai régió ellen – írja a Reuters a helyi beszámolók alapján.

Olaf Scholz német kancellár egy prenzlaui rendezvényen figyelmeztetett a háború eszkalálódásának veszélyére. Kijelentette, hogy a Taurus cirkálórakéták Ukrajnának történő leszállítása jelentős kockázatot jelentene.

Erre nemet mondtam

– hangsúlyozta Scholz, hozzátéve, hogy ez más nagy hatótávolságú fegyverekre vonatkozik. A kancellár megerősítette, hogy Berlin álláspontja nem fog változni, „még akkor sem, ha más országok másként döntenek” – számolt be a DW.com.

Scholz kijelentései Joe Biden amerikai elnök azon utalását követték, miszerint Washington fontolgatja az Ukrajnának adott nyugati nagy hatótávolságú fegyverek használatára vonatkozó korlátozások feloldását.

A német kancellár az Északi Áramlat gázvezetékek elleni támadással kapcsolatban is nyilatkozott. "Ez egy terrorcselekmény volt" - mondta, és hozzátette, hogy a német kormány arra törekszik, hogy az elkövetőket bíróság elé állítsák. Scholz hangsúlyozta: "Az elkövetőket, ha kézre kerítjük őket, Németországban bíróság elé akarjuk állítani".

Forrás: Reuters és DW.com.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.15

A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj ára, fajtától függően 70 dollárnál is kevesebbet adnak most egy hordó olajért. Az alacso

Holdblog

Az infláció árnyékában

Nem lesz könnyű dolga a következő MNB elnöknek. Kérdés, hogyan tartsa alacsonyan az inflációt, miközben a kormány próbál valami növekedést kipréselni a gazdaságból. Főleg úgy,... The po

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Amióta világ a világ, ilyen még nem volt az USA-ban
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet