Tárgyaltak az Ukrajnának szánt rakétáktól, az orosz külügy szerint megvan az engedély – Híreink az orosz-ukrán háborúról szombaton
Globál

Tárgyaltak az Ukrajnának szánt rakétáktól, az orosz külügy szerint megvan az engedély – Híreink az orosz-ukrán háborúról szombaton

MTI
Egyelőre nem született döntés arról, hogy ukrajnai hosszú hatótávolságú rakétákat vethessen be orosz területen. Erről a brit kormányfő és az amerikai elnök tárgyalt. Az orosz külügy szerint azonban a döntés már megszületett és az pozitív Ukrajna számára. Az Egyesült Államok ugyanakkor jóváhagyta az F-35-ös típusú lopakodó vadászrepülőgépek eladását Romániának. Dmitrij Medvegyev közben újabb fenyegetést küldött.
Megosztás

Kiszivárgott: megkaphatta a várva várt engedélyt Ukrajna

Az orosz külügyminisztérium állítása szerint a Nyugat döntést hozott Ukrajna felfegyverzéséről nagy hatótávolságú rakétákkal, amelyekkel Oroszország területét is támadhatnák. Ezt az információt Szergej Rabkov orosz külügyminiszter-helyettes osztotta meg a TASZSZ hírügynökséggel szombaton.

Kiszivárgott: megkaphatta a várva várt engedélyt Ukrajna
Megosztás

Medvegyev: atomfegyver nélkül is elpusztíthatnák Kijevet

Dmitrij Medvegyev, magas rangú orosz biztonsági tisztségviselő és volt elnök fenyegető nyilatkozatot tett Ukrajna fővárosával kapcsolatban.

Medvegyev: atomfegyver nélkül is elpusztíthatnák Kijevet
Megosztás

Mi lesz az ukrán szuperfegyverekkel? Biden tárgyalt brit kollégájával

A brit miniszterelnök washingtoni látogatása során nem született döntés az ukrajnai hosszú hatótávolságú rakéták bevetéséről. Sir Keir Starmer és Joe Biden amerikai elnök megbeszélésén számos külpolitikai kérdés felmerült - közölte a BBC.

Mi lesz az ukrán szuperfegyverekkel? Biden tárgyalt brit kollégájával
Megosztás

Lopakodókat kap Románia

Az Egyesült Államok jóváhagyta az F-35-ös típusú lopakodó vadászrepülőgépek eladását Romániának, a szerződés értéke 7,2 milliárd dollár - derült ki a külügyminisztérium pénteki közleményéből.

Lopakodókat kap Románia
Megosztás

Szergej Sojgu Kim Dzsongunnal tárgyalt

A biztonsági kérdésekben folytatott stratégiai együttműködés fokozásáról állapodott meg Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel Phenjanban folytatott tárgyalásukon - közölte a hivatalos észak-koreai hírügynökség, a KCNA.

Kim Dzsungun a közlés szerint úgy fogalmazott, hogy a két ország közti stratégiai partnerség keretében Észak-Korea folytatja az együttműködés kiterjesztését Oroszországgal. Phenjan és Moszkva a nyár elején tartott csúcstalálkozón átfogó stratégiai partnerségi megállapodást írt alá, és bejelentették, hogy jelentősen fokozzák katonai együttműködésüket. Sojgu már tavaly nyáron - még védelmi miniszterként tett látogatásán - jelezte, hogy a két ország szorosabbra fűzi kapcsolatait.

Megosztás

7 200 ember lépett be Magyarországra az ukrán-magyar határszakaszon

Az ukrán-magyar határszakaszon 7204-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6437-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.

A beléptetettek közül a rendőrség 46 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Holdblog

A nagy Trump-short

Ha van a tőzsdei buboréknak tankönyvi példája, akkor azt Donald Trump körül érdemes keresni. A volt elnök közösségi platformja nagy rössel indult, de bedurranni sehogy... The post A nagy Trump

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megjelent a friss banki rangsor: a te bankod hányadik a listán?
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
RPK-74M_(1) (1)