Igazi páncélozott szörnyeteget villantott Magyarország legfontosabb hadiipari partnere: íme a Keiler NG
Globál

Igazi páncélozott szörnyeteget villantott Magyarország legfontosabb hadiipari partnere: íme a Keiler NG

Portfolio
Nagyon látványos videót töltött fel a Youtube videómegosztóra a Rheinmetall, a magyar kormány legnagyobb hadiipari partnere egy újfajta műszaki járműről. A gép Keiler Next Generation névre hallgat majd, fő feladata harctéri akadályok eltakarítása, aknamentesítés lesz majd.

A Rheinmetall az 1990-es évek végén mutatta be az első Keiler műszaki járműveket: a projekt keretein belül a régi amerikai M48 Patton harckocsikat alakították át aknamentesítő eszközzé.

A német hadiipari vállalat tegnap videót mutatott be a járműcsalád következő változatáról: ez Keiler NG (Next Generation – Következő Generáció) névre hallgat majd és a cél egy olyan, univerzális műszaki jármű létrehozása, amely aknamentesítés mellett számos harctéri akadály eltávolítására is alkalmas lesz. A jármű alapját a Rheinmetall és a RUAG közös műszaki járműve, a Kodiak adja majd, amely a Krauss-Maffei Wegmann Leopard 2-es alvázáról működik.

A videó leglátványosabb része az, amikor a Keiler használja az aknamezők megtisztításához használt robbanó kábeltöltetét, ez kb. a felvétel közepén látható.

A Rheinmetall ígérete szerint a megoldás segítségével a jármű képes egy 9 méter széles, 160 méter hosszú folyosót létrehozni bármilyen aknamezőn, ezen szinte bármilyen harcjármű kényelmesen átfér.

A látványos robbanótöltet mellett egyébként a Keiler fel lesz szerelve egy olyan aknamentesítő rendszerrel is, amely a Rheinmetall ígérete szerint egy mágneses jel segítségével fel fogja tudni robbantani az aknákat a jármű előtt, ahogy az halad előre. Ha netán ez mégsem sikerül, a gép elejére szerelt karok segítségével tud biztonságos utat teremteni a harctéren.

A Rheinmetall a magyar kormány legnagyobb és legfontosabb hadiipari partnere, de egyelőre nincs információ arról, hogy a Keiler NG gyártására, rendszeresítésére itthon sor kerülne.

Címlapkép forrása: Rheinmetall

Holdblog

A nagy Trump-short

Ha van a tőzsdei buboréknak tankönyvi példája, akkor azt Donald Trump körül érdemes keresni. A volt elnök közösségi platformja nagy rössel indult, de bedurranni sehogy... The post A nagy Trump

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megjelent a friss banki rangsor: a te bankod hányadik a listán?
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
harris trump vita