Újból kezet rázott Kamala Harris és Donald Trump a harcias összecsapásuk után
Globál

Újból kezet rázott Kamala Harris és Donald Trump a harcias összecsapásuk után

Portfolio
A 2001. szeptember 11-i terrortámadások 23. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen másodjára találkozott egymással Kamala Harris demokrata elnökjelölt és republikánus riválisa, Donald Trump. A demokrata alelnök és a korábbi elnök a tegnapi tévévitájukon fogtak először kezet személyesen, amit Harris kezdeményezett - írja az AP. 2016 óta ez volt az első vitán történt kézfogás a két párt jelöltjei között.

A mai nap során a 9/11 során elvesztett és örökre megváltoztatott életekre emlékeznek az Egyesült Államokban.

Az évfordulóra idén az elnökválasztási kampány közepette kerül sor:

Joe Biden elnök, Donald Trump volt elnök és Kamala Harris alelnök nemrég egymás mellett állva jelentek meg New Yorkban, ott, ahol egykor a World Trade Center ikertornyai álltak.

Szerda reggel először Trump és alelnökjelöltje, J.D. Vance ohiói szenátor érkezett meg a helyszínre, fél órával Biden és Harris előtt. Biden és republikánus elődje ezután kezet fogtak egymással. Michael Bloomberg, New York korábbi polgármestere ezt követően

közbenjárt egy Harris és Trump közötti újabb kézfogás érdekében.

Később Biden – hivatali idejének utolsó szeptember 11-i megemlékezésén – Harrisszel együtt a pennsylvaniai és a Pentagonban tartott ünnepségekre vette az irányt. 2001. szeptember 11-én itt zuhantak le azok a kereskedelmi repülőgépek, melyeket az al-Kaida tagjai eltérítettek. Trump a pennsylvaniai Shanksville közelében lévő Flight 93 National Memorialt is meg fogja látogatni – az ott lezuhant repülőgép Washington D.C. felé tartott, ám a személyzet és az utasok átvették az irányítást felette, ezt megakadályozva.

A merényletek összesen 2977 halálos áldozattal jártak, és több ezer túlélőt és gyászoló hozzátartozót hagytak maguk után. A terrortámadást követően az Egyesült Államok Irakban és Afganisztánban is megszállást indított a "terrorellenes háború" jegyében. 

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Kell egy Erhard

\"Kell egy Erhard\", állapította meg Orbán Viktor néhány napja Kötcsén. Lám, kinőtt a bölcsességfoga! Rögvest egy intelem Erhardtól: \"Az állam nem dönthet arról, ki győzzön a piacon (...

Holdblog

Elefánt a parlamentben

Harag és düh érezhető a nyugat-európai társadalmakban, egész rétegek maradtak ki a vagyonfelhalmozásból. A gyülemlő feszültség könnyen csap át agresszióba, ahogy azt láttuk 2021-ben a...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
taylor swift